Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Престъпна група за продажба на оръжие е разбита в столицата

Снимка: Мила Младенова

Престъпна група за продажба на оръжие е разбита в столицата, а в район "Слатина" при  съвместни акции на антимафиоти и Специализираната прокуратура е спряна контрабанда на голямо количество цигари. 

В склад в столичния квартал „Слатина” са открити близо 900 мастербокса цигари под различна марка Те са били маскирани в пакети с памперси. Главният секретар на МВР гл.комисар Георги Костов поясни: 
Говорим за марки, които са фалшифицирани. Близо половината от иззетото количество са на цигари, които се произвеждат в рамките на страната.

По групата с оръжието спецчастите са работили от няколко месеца, като те са хванати в момент на сделка.  
Иван Гешев - административен ръководител на Специализираната прокуратура заяви: 
Предстоят множество експертизи, ДНК, дактилоскопни, включително и на самото оръжие, както и дали са извършени престъпления някъде на територията на страната, включително и с партньорски служби извън страната с това оръжие.

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов посочи, че някои от задържаните лица са известни на полицията: 
Лицата, които се занимаваха с незаконно държане и разпространение на огнестрелни оръжия, бяха изключително конспиративни. Тези лица, които се занимават с тази организирана престъпна дейност да не се усетят за това, което им се крои.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32