Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Широко отворени врати за българското училище

Снимка: pixabay.com
Липсата на достатъчно свобода при избора на път за развитие е един от основните проблеми, които идентифицират от Центъра за приобщаващо образование в учебата среда у нас. Тази година Центърът ще навърши 10 години, в които посвещава работата си на подобряването на средата в българското училище, така че тя да стане приемаща за всяко дете и неговите особености.

Специалистите на неправителствената организация работят не само за деца със специални потребности, но и за такива, които не влизат във формалните критерии на тази категория. Много деца постоянно или в определен момент могат да се намират в рискова ситуация и да имат нужда от индивидуален подход. Всеки един човек учи различно и това е нещо, с което нашата образователна среда никога не се е съобразявала и това искаме да променим ние, казва Димитър Лазаров, ръководител стратегии, политики и програми в Центъра.

В момента организацията набира училища, желаещи да се вкключат в проекта "Едно училище за всички". Целта е да бъде приложен модел за идентифициране на приоритетите на даденото учебно заведение и изработване на програма за тяхното реализиране.
Повече инфрмация можете да откриете на http://www.cie-bg.eu/.  А целия разговор с Димитър Лазаров можете да чуете във видеото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!