Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ настоява за коригиране на обществени поръчки на предишното ръководство на МВР

АБВ настоява вътрешният министър Пламен Узунов да прекрати или коригира четири обществени поръчки, които са обявени през януари от предишното ръководство на МВР. Те са на обща стойност 45 милиона лева и са за комуникационни системи за подобряване на охраната на границите.

Това обясни депутатът от групата на АБВ в 43-oто Народно събрание Светослав Белемезов

Тук става въпрос за процедури, които трябва да бъдат коригирани и ние в тази връзка ще търсим съдействието на служебния министър на вътрешните работи. Надявам се, че още до края на тази седмица ще имаме възможност да се срещнем с него, да поговорим, да изложим според нас кои са обстоятелствата, които са сгрешени и съответно да бъдат потърсени правилните форми за реализирането на такъв тип обществени поръчки. Смятаме, че има достатъчно резонност да бъде поискано решението на служебния министър те да бъдат прекратени, вариант е да бъдат коригирани. Тук говорим за общо четири поръчки от януари месец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32