Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушател на "Хоризонт" от Русе: Няма паркоместа и тротоар пред блока ми в центъра на града

Снимка: БНР
Слушател на "Хоризонт" алармира, че няма паркоместа и тротоар пред блока му в централната част на Русе. Преди няколко години, когато площад "Свобода“ в Русе претърпя основен ремонт, павилионите за продажба на цветя бяха изместени една пресечка встрани. Това обаче създаде неудобства както на търговците, така и за клиентите им. Това се случва на ул. "Хан Аспарух“ пред едноименния блок. Валентин Зоров разказа за проблема:

Там има знак, че е забранено паркирането и е само за живущи – не се спазва. Колите минават пред съседния блок. От тези коли няма повече от 1-2, които са на живущи. Основно от полицията си паркират и случайни хора. Химическата тоалетна я сложиха преди 2,5 години, уж за 1 година. Представете си през лятото какво е вътре. Тези цветари ги сложиха против нашето желание. Всички си увеличиха територията, която заемат. Затвориха и детската площадка. Пробвайте да влезете с количка в детската площадка. Дадени са десетки хиляди лева, а само наркомани се събират там. Това било частен паркинг. Това не е частен паркинг – просто няма тротоар. Общината не ни е осигурила тротоар.

По думите му, от две години пише на Общината и оттам му отговарят с клишета.

Кметът на Русе Пламен Стоилов посъветва русенци да сигнализират за нередности - да записват номерата на колите в нарушение, да ги снимат и да ги изпращат в Общината:

В КАТ се обаждаме и този човек се глобява. За детската площадка трябва да проверя само. Аз минавам редовно оттам, за да си взема цветя за кабинета. Ще проверя още днес и ще ги махна, ако пак са я затворили.

Те са прави, хората – няма къде да спират. Това, което ще направим, е този подземен паркинг, който е на залата, ще го пуснем на първи. Там паркоместата са 150, отвън са 75 и фактически около 230 паркоместа ще позволят да извадим коли от центъра да спират там.

Още по темата - можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32