Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станции на метрото в Санкт Петербург бяха затворени след анонимен сигнал за бомба

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Три станции на метрото в Санкт Петербург бяха затворени след анонимен сигнал за бомба, съобщава руската телевизия Вести. Това са "Сенная площадь", "Спасская" и "Садовая". Станциите бяха отцепени и се проверяват, като на мястото има спасители, лекари и членове на силите за сигурност.

РИА "Новости" съобщи, че станция "Сенная площадь" вече е отворена.

За 14 минути бяха затворени и станциите "Достоевская" и "Владимирская", като не бяха дадени обяснения за причината.

Вчера при атентат в метрото в града загинаха 14 души, а 49 бяха ранени. Губернаторът на Санкт Петербург Георги Полтавченко обясни, че сред пострадалите има трима чужденци, както и жители на 17 руски региона.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Николай Миронов за атентата в Санкт Петербург: Целта е никой да не се чувства в безопасност

Атентатът в Санкт Петербург е провокиран от ролята на Русия в борбата с тероризма, а не от вътрешнополитически процеси. Това заяви в интервю за "Хоризонт" и "12+3" руският политолог Николай Миронов , който ръководи Центъра за икономически и политически..

публикувано на 04.04.17 в 14:08

Панихида в памет на жертвите от Санкт Петербург бе отслужена в Руската църква в София

Панихида в памет на жертвите от терористичния акт в Санкт Петербург бе отслужена в столичния храм „Свети Николай Чудотворец”, познат като Руската църква. На нея присъства и посланикът на Русия в България Анатолий Макаров . Десетки миряни също се..

обновено на 04.04.17 в 13:51

Жертвите на атентата в метрото на Санкт Петербург нараснаха на 14

Броят на загиналите при взрива във вагон на метрото в руския град Санкт Петербург достигна 14 души, съобщи руското министерство на здравеопазването. 11 души са загинали на място, един на път за болницата, а двама са издъхнали в приемното отделение на..

публикувано на 04.04.17 в 12:06

Атентаторът от Санкт Петербург е 22-годишен киргизстанец с руско гражданство

Заподозреният за атентата в метрото на Санкт Петербург е 22-годишният киргизстанец Акбаржон Джалилов . Той е роден в град Ош в Киргизстан, но има и руско гражданство, съобщиха службите за сигурност в Бишкек. По-рано руските медии разпространиха информация,..

обновено на 04.04.17 в 11:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32