Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 фирми предлагат стаж на студенти от Техническия университет

108 представители на бизнеса се включват в изложението на работодатели "Стажове" в Техническия университет в София, съобщи за Радио София Силвия Янева, директор на центъра "Кариера и възпитаници" на университета. Проявата се провежда за шеста поредна година, а интересът на работодателите е значително по-висок от очаквания.

Основните направления, в които се представят работодателите, са електроника, автоматика, електротехника, компютърна техника и комуникации, машинно инженерство, енергетика, общо инженерство, транспорт и авиация. Има и постоянно присъствие на работодатели, които търсят студенти за стаж и работа за администрация и управление, каза Силвия Янева. Центърът "Кариера и възпитаници" е организатор на изложението, по време на което студентите, както и представителите на бизнеса, имат възможност директно да контактуват и да представят информация за себе си.

Целогодишно центърът подкрепя студентите на университета със съвети за това как да се представят, когато комуникират с работодатели, как да напишат своето CV и мотивационно писмо, отбеляза Янева.

Няма ограничения за студентите, които могат да се включат в стажовете. А тенденцията от години е около 95 процента от стажовете да са платени.

На 6 април изложението продължава във филиала на Техническия университет в Пловдив.

Чуйте още по темата в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!