Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Tанцьори от клипове на Usher и Chris Brown с хит в класациите след YouTube предизвикателство

Двама братя от Ан Арбър, Мичиган отбелязват първия си ТОП 40 хит в щатския ърбън еърплей чарт. Те са Ayleo и Mateo, познати като Ayo & Teo. Преди своя си проект тийнейджърите участваха в клиповете към No Limit на Usher и Party на Chris Brown. Отличителна тяхна черта е използването на маски, които закриват устите им. А защо носят маски? Когато веднъж танцували някой им казал, че правят странни физиономии с устите си.

Сега както техните умели движения, така маските им са на мода.

Зареденият със съвременно арендби техен хит Rolex влиза на номер 40 в щатския ърбън еърплей чарт, отчасти заради предизвикателство онлайн – предизвикателство феновете да качат своя трактовка на танца към парчето.

Подобни инициативи и преди са се радвали на популярност. Вземете за пример Манекенското предизвикателство, което допринесе за бума на Black Beatles на Rae Sremmurd. Сигурно си спомняте и за Harlem Shake.

Сега Ayo казва за Билборд:

Наясно сме как работят социалните медии. Ако имаш песен и я превърнеш в предизвикателство, много хлапета ще искат да се съревновават. Смятам, че мейнстрйим рап артистите започват да влизат в час и да разбират културата на социалните медии.

Формулата е ясна – накарай хората да използват песента си в свои клипове и ставаш популярен.

В новото издание на Music Point сме включили Rolex, както и още от хитовете на Америка и Великобритания. В плейлиста тази седмица са се наредили Halsey, ZAYN, Julia Michaels, Jason Derulo, Lorde, Clean Bandit и много други. Очакват ви нови предложения от Cheat Codes, Lady Gaga и DNCE.

Music Point e в ефира на Радио София в петък от 20 и събота от 13.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!