Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей: Липсата на сделка за Брекзит е по-добре от лоша сделка

Късно снощи британският премиер Тереза Мей и лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин участваха в задочен телевизионен дебат по Скай Нюз и Канал 4, на който повечето политически наблюдатели дадоха равен резултат.

След изтеглен жребий Джеръми Корбин пръв отговаря на въпроси на публиката, а след това бе интервюиран от журналиста Джеръми Паксман. Той трябваше да отговаря на неудобни въпроси от неговото минало, като връзките му с военизирани ирландски републиканци и контакти с палестинското движение "Хамас". Той обаче се защити с аргумента, че целта му винаги е била да се търси диалог и решение на масата за преговори. Корбин защити миграцията, като изтъкна, че ако хора не са идвали във Великобритания, здравеопазването, образователната система и транспортът са щели да бъдат далеч в по-лошо състояние. Корбин отбеляза, че ако стане премиер, страната ще има сделка за Брекзит. 

Премиерът Тереза Мей отново потвърди, че липсата на сделка е по-добре от лоша сделка. Тя обаче трудно се защити от твърденията, че постоянно променя политиката си, като се започне от това, че е водила кампания за оставане в ЕС, обещавала е, че няма да има предсрочни избори и променяла основни точки от програмата на консерваторите.

Политическият анализатор на Би Би Си Ник Робинсън обобщи накратко, че телевизионното шоу е потвърдило това, което всички знаят – Корбин е уязвим, когато стане дума за миналото му, а Мей е уязвима по политиката на нейната партия за бъдещето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32