Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районният съд в Елхово осъди бивш граничен полицай на една година лишаване от свобода условно

Бивш граничен полицай е осъден условно от Районен съд в Елхово на една година лишаване от свобода по обвинение в противозаконно превеждане на двама иракски граждани през държавната граница. Изпълнението на наказанието се отлага за изпитателен срок от четири години.

Бившият старши полицай, водач на служебно куче при ГККП "Лесово", възползвайки се от еднодневна екскурзия до Турция заедно със съпругата си, прави опит да вкара незаконно в България двама иракски граждани с личния си автомобил. Иракчаните са били открити на задната седалка на колата, като върху тях е била натрупана тоалетна хартия. На граничния пункт "Лесово", използвайки това, че е колега на проверяващите, се е опитал да мине без проверка през трасето за изходящи автомобили. Това било забелязано от друг граничен полицай, който помолил колегата си да си представи паспорта. Той обаче бързо напуснал територията на пункта. На около 6 км. след това бил спрян от служители на "Вътрешна сигурност“ на МВР и бил задържан. Присъдата на Районен съд – Елхово може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Ямбол.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32