Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Албена" и "Ученически отдих и спорт" търсят консенсус за достъп до плажа

„Ако не постигнем консенсус с ръководството на „Албена“ АД за осигуряване на достъп до плажа на децата от почивна база „Фиш-Фиш“, лишаваме децата от почивка на българското Черноморие. Ползването на специализиран транспорт от базата до плажа  на ден ще ни струва 60 лева и това ще оскъпи почивката.“ Това заяви пред журналисти в Добрич Цветелина Николова, изпълнителен директор на „Ученически отдих и спорт“ЕАД. Тя припомни, че от началото на месеца пътеката, по която децата отивали до морето, е преградена от „Албена“ с мрежа и врата с катинар. Нашето дружество е държавно, в базата почиват деца от семейства с ниски доходи и от социални домове от цялата страна, допълни Николова. А заради спрения достъп вече имало отказали се групи. Изпълнителният директор на предприятието за ученически отдих информира журналистите, че е изпратила писмо до „Албена“ с искане на ключ за вратата, през която децата да преминават организирано, придружавани винаги от ръководител.От курортния комплекс отговорили, че заради повишеното ниво на сигурност от терористични заплахи, във ваканционното селище ще се влиза и излиза само от един вход. "Но нашите деца не са джихадисти на "Ал Кайда" - коментира Николова. Тя  изрази притеснението си, че ако не постигнат съгласие с „Албена“, децата са обречени на „скучна ваканция“. Николова посочи още, че днес следобед има уговорена среща с ръководството на курорта, след която ще стане ясно дали е постигнато съгласие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Поради страх от тероризъм "Албена" АД отказва достъп на деца от лагер до плажа

От „Ученически отдих и туризъм” ЕАД към министерството на образованието съобщават в писмо до медиите в Добрич, че „Албена” АД отказва достъп до плажа на ученици, почиващи в база във вилна зона „Фиш-Фиш”. „За да стигнат до плажа, децата преминават..

публикувано на 28.06.17 в 16:22
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заради Олимпиадата забраниха дъвките на френските полицаи

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен забрани на полицаите да дъвчат дъвка по време на дежурство по време на Олимпийските игри в Париж през 2024 г., съобщава изданието „Соар“. „Не дъвчете дъвка, не..

публикувано на 21.07.24 в 09:40
Ираклион

Земетресение с магнитуд 5,2 по Рихтер в Гърция

Земетресение с магнитуд 5,2 по Рихтер е регистрирано тази сутрин в 07:01 ч. местно време на 76 км югозападно от Палайохора, Гърция. Европейско-средиземноморския сеизмологичен център (EMSC) съобщи за..

публикувано на 21.07.24 в 09:18
Снимката е илюстративна

Затварят част от улицата към Морска гара за шест часа в неделя

Част ул. „Вълноломна“ - от кръстовището с бул. „Приморски“ до паркинга на пристанищната зона, ще бъде затворена за движение на автомобили в неделя - 21 юли, от 17:30 ч. до 24:00 ч. Причината е провеждане на музикален концерт на Южния плаж. Водачите на..

обновено на 21.07.24 в 09:14

Сривът на Microsoft/CrowdStrike разкри опасността от монополите

Глобален срив в информационните технологии предизвика хаос в петък, като преустанови полетите и наруши работата на всички институции - от болници до правителствени агенции. Над целия хаос висеше един въпрос: как една дефектна актуализация на..

публикувано на 21.07.24 в 09:11

И днес е обявен жълт код за високи температури, следобед ще превали, но във вътрешността на страната

Жълт код за високи температури издаде Националният институт по метеорология за области предимно в южната и югоизточната част на страната. За Северна и Северозападна България кодът е за гръмотевична дейност, очакват се превалявания (виж..

публикувано на 21.07.24 в 09:05

Тома Белев: За 17 години в огромна част от населените места на воден режим в България не е променено нищо

Според официалната статистика, над 300 населени места в България или около 200 хиляди души са в режим на водата. По неофициални данни, тези места са три пъти повече. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ Тома Белев от „Зелено..

публикувано на 20.07.24 в 14:15