Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Морска сватба - хит сред варненските младоженци

Организирането на сватба може да се окаже доста трудоемка задача. Дали наемането на сватбен агент е излишно или подобен вид услуга може да спести много нерви, време, та дори пари?...

Каква е ролята на сватбения агент в организацията на една сватба? Какви са модните тенденции през тази година в декорациите, цветовете и при подаръците за гости? Отговор на тези въпроси ни даде сертифицираният сватбен агент - Никол Новкова.

Интервюто с нея може да чуете в прикачения звуков файл:




- Каква е ролята на сватбения агент?

-  Има много грешно впечатление каква е ролята на сватбения агент. Общото разбиране е, че това е човек, на който се плащат пари, а какво точно върши той – не се знае... Това изобщо не е вярно. Ако е истински специалист сватбеният агент трябва да помогне в организирането на сватбата още от самото структуриране на сватбения бюджет и правилното разпределяне на средствата. Той трябва да спомогне при воденето на преговорите и избора на локация за мястото на ритуала – в зала или изнесен ритуал, както и за избора на ресторант и менюта. Той трябва да структурира добре последователността на събитията и да осигури една красиво украсена зала, както и да проследява цялото тържество по изготвения предварително сценарий...

-  Какви са модните тенденции през сватбен сезон 2017?   Снимка

-  Във Варна винаги нюансите на синьото преобладават и привличат младоженците. Сега „Нирвана” е един от най-актуалните цветове, представлява нещо средно между небесно синьо и петролиум, много е специфичен и особен. Нюансите на зеленото и натуралният пясъчен цвят „Органик” също са много модерни. Актуални са също съчетанията на различни цветове, които за някои булки са стряскащи, като червено, сребристо, черно, златисто. Комбинирането на повече от два цвята в момента е много модерно. Въпрос на смелост и вкус е младоженците да се впуснат в предизвикателството на по-различни цветове от общоприетите.

-  Имат ли по-шантави идеи булките във Варна?

-  Честно казано рядко се случва някой да поиска нещо по-нестандартно. Повечето булки харесват по-класическия романтичен стил и принцеското излъчване.

Снимка-  А организират ли се тематични сватби?

-  По-рядко, защото младоженците трябва да имат по-различно мислене или пък да имат някакво хоби или интереси, които да обвържат с тематиката на сватбата, декорациите, дизайнерските решения. Специално за Варна морските сватби са ключови.

-  Какво подаряват в последно време младоженците на своите гости?

-  Почти всички младоженци се опитват да измислят нещо нестандартно и различно от това, което са виждали до момента. Други предпочитат да обвържат подаръка с тематиката на сватбата. Например, ако е „Морска сватба” за дамите избират ветрила, а за мъжете някакъв корабен елемент като котва.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Пейзажът и градът" представя три творчески поколения в българското изкуство

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя до 16 май тематичната изложба “Пейзажът и градът”. В нея са включени 43 произведения живопис на 37 художници от фонда на художествения музей, създадени от три творчески поколения в българското изкуство. Селекцията е на изкуствоведа Румен Серафимов, главен уредник в Галерията и куратор..

публикувано на 25.04.24 в 17:33

"Мелодия и ритъм на формата" - изложба на скулптора Ангел Атанасов във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя самостоятелна изложба на Ангел Атанасов - скулптор, чиито творчески интереси са съсредоточени върху чистите форми. Изложбата включва 12 скулптури, изработени в бронз и 4 в дърво, обединени от името “Мелодия и ритъм на формата”. Ангел Атанасов завършва Националната художествена..

публикувано на 25.04.24 в 08:20
Факсимиле от проекта за трасе на лекото метро във Варна, публикуван в сайта на Община Варна

Арх. Христо Топчиев: Проектът за бул. „Цар Освободител“ дава приоритет на автомобилите

Разширението на бул. „Цар Освободител“ беше припознато като приоритетно за реализация и от новия екип на Община Варна. Предвидено е да се прави със смесено финансиране, общинско,  държавно и европейско, а най-вероятно и по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). П о този повод днес от администрацията организират  обществено обсъждане,  от..

публикувано на 24.04.24 в 07:58

Ани, която бяга с кауза и заразява с добро!

Да бягаш с кауза, за да помогнеш на друг. Това прави от близо две години Анна Христова, която е успешен маркетинг специалист. Макар и със сериозен дефицит на желязо, чисто здравословно, Анна се мобилизира, за да продължи да бяга с кауза и да заразява с добро още повече хора от своето обкръжение. Тя участва в маратони и полумаратони в..

публикувано на 23.04.24 в 16:08
Анна Заркова

Анна Заркова за събитията от убийството на Луканов и сега: Паметта ни се трие като червило с изтекъл срок на годност

Журналистът Анна Заркова ни връща към убийството на бившия премиер Андрей Луканов с новата си книга "Смъртта на Бялата лисица". Казва, че историята ѝ не е абсолютната истина, но е достоверен разказ, в който всички герои са истински личности - с изключение само на един - предполагаемият убиец. Неговата история е измислена, но в резултат на сериозни..

публикувано на 23.04.24 в 08:30

Проф. Милчо Лепоев: Дали да има леко метро зависи от пътникопотока

Инвестицията в леко метро е първоначално по-голяма, когато се прави подземно, после за поддържането се дават по-малко средства. Когато се прави по открит способ първоначалната инвестиция е по-малка, а след това за поддържане е по-голяма сумата. Именно това е работата на експертите в този Експертен съвет да намерят оптималното, което е..

публикувано на 22.04.24 в 08:15
Илин Димитров

Илин Димитров: Има голяма вероятност заради въздушния Шенген да останем без чуждестранна работна ръка през летния сезон

Туристическият бранш и това лято ще бъде изправен пред проблема с липсата на кадри и това не е новина. Това каза в обзорното предаване на РВ „Позиция“ Илин Димитров, съветник на президента Румен Радев по туризъм, образование и култура. „При вноса на кадри тази година е пълна каша, защото Шенген по въздух, позволява на всички, които влизат в..

обновено на 20.04.24 в 15:34