Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60 учени от пет страни ще участват в конференция за ефективно земеделие в Шумен

Снимка: Светослав Цветанов

Повече от 60 учени ще се включат в осмата Международна конференция „Иновации в аграрната наука за ефективно земеделие“, която ще се състои днес в Шумен. В нея ще участват представители от Великобритания САЩ, Австрия, Полша и Македония. От българска страна участват представители на институти от системата на Селскостопанската академия и Аграрния университет в Пловдив.

Международната научна конференция ще протече в две сесии - пленарна и постерна, поясни директорът на Земеделския институт в Шумен проф. Апостол Апостолов:

Като цяло конференцията има за задача да обсъди най-новите тенденции и достижения в аграрната наука, да се обсъдят възможностите за практическо приложение на съвременните методи и технологии в областта на животновъдството и растениевъдството. Търсим връзка за съвместна работа, съвместни проекти и участие с колегията не само в институти в България, но и институти и университети в Европа, с които да работим за в бъдеще, да имаме съвместни научни проекти, да усвояваме също така европейски проекти. 

Общо 43 доклада ще бъдат изнесени по време на конференцията. Докладите и постерите ще бъдат публикувани в научни списания. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32