Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За "играта" в живота и мечтата за сцена

| обновено на 08.10.17 в 23:08
Милен Минков е на 19 години, той е от Варна и от месец е студент в класа на Етиен Леви в ''Нов български университет" в столицата. От дете се занимава с рисуване, музика и спорт. Трудно решава на кое да се посвети, но вече е убеден, че това е музиката. Днес той е RnB / Pop изпълнител, автор на песни, композитор и музикален продуцент.  Участва в международни проекти и му предстои да излязат 3 песни като текстовете са авторски. С Милен Минков се срещна Габриела Гаврилова.

Участвал съм в много формации за актьорско майсторство. Изкуството е единствения език, който е интернационален и всички го разбират.

Много хора казват, че в тази област няма бъдеще, защото няма пари за изкуство.

Бъдеще има със сигурност, пари - това зависи от човек.

Какво е предизвикателството в тази област?

Да се справяш с публика, с по-високи задачи. Нови роли. В музиката - да следиш новите тенденции...

Снимка

Вие сте само първи курс студент, може би 1 месец от началото на студентския живот, първите впечатления?

Средата, в която навлизам, е по-комерсиална, но човек трябва да преследва мечтите си и аз също трябва да се справя...

Най-голямата трудност лично за Вас?

Може би да вляза в свят, който е в дадени рамки. И киното, и театъра, и музиката има шаблони и всеки трябва да ги следва. Този шаблон е ограничаващ за съвременното изкуство, защото артиста трябва да изразява себе си. Но няма как един артист да изразява себе си, ако трябва да следва шаблони. Ако повтори дадения шаблон, но през собствената призма, може да се разчупи рамката. Има нова вълна артисти,които ще променят ситуацията.
Аз пиша музика, записвам, композирам, изпълнявам...Завърших Leistungsklasse в ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ и карах паралелно 4 години курсове към НУИ "Добри Христов", и сега правя международни проекти. Това отваря много врати, но не трябва да забравяме и българската сцена. България винаги ще остане в сърцето ми...


СнимкаСнимка


А Варна?

Варна – винаги! Аз съм от Варна по всички параграфи! Приятелите ми са тук, има и в София, и в чужбина...голяма част от деня ми преминава в писане и комуникация с тях.

Разстоянието проблем ли е днес?

Проблем е! Приятелката ми е от Варна, аз уча в София...

Не се притеснявате, че това разстояние може да е фатално?

Притеснявам се, но животът е голяма игра. Както я изиграеш, така става. Актьорът е този, който дърпа конците. СнимкаХората на изкуството имат дарбата да виждат красивото. България е много красива страна и ако се огледаме, че разберем, че имаме най-красивото място на света.

Кога за последно се усмихнахте?

Преди малко.

Вие и по време на разговора ни не спирате да се усмихвате!

Така е, щом става дума за изкуство, това ни кара да се усмихваме!

Какво Ви кара да се усмихвате и  да сте позитивно настроен?

Ако не сме позитивни в този тъмен свят с толкова негативни новини... Изкуството е това, което ни държи. Това нещо кара артистът да се усмихва и да бъде като слънцето в мрачния ден...

СнимкаЖивотът не е само да се издържаме, за да ядем и да сме на маса с определени хора. Животът е да отворим очите си за другите неща. Да отидем на театър, на опера, на концерт...

Ние гоним непрекъснато Европа, САЩ, но всичко зависи от нас, от младите хора... Мисля, че нещата ще се променят.

Изкуството ме прави щастлив и мисля, че това е начинът да направим и другите щастливи.

Как да стане това, каква е промяната и кой трябва да я направи? - отговор в интервюто с Милен Минков, както и малка част от песен, която предстои да има среща с меломаните съвсем скоро.




Част от интервюто с Милен Минков може да чуете на 8 октомври в 8.45 в ефира на Радио Варна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Владимир Славчев: Варненският некропол не е наша собственост. Той е притежание на нацията

Не са достатъчни средствата за археологическите разкопки на Варненския халколитен некропол. Това потвърди д-р Владимир Славчев, ръководител на археологическия екип. Нужни са около 50 000 лева, с които ще се удължи работата на терен и археолозите ще се приближат към пълното проучване на източния район на некропола.  Регионалният исторически музей..

публикувано на 26.04.24 в 10:15

"Пейзажът и градът" представя три творчески поколения в българското изкуство

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя до 16 май тематичната изложба “Пейзажът и градът”. В нея са включени 43 произведения живопис на 37 художници от фонда на художествения музей, създадени от три творчески поколения в българското изкуство. Селекцията е на изкуствоведа Румен Серафимов, главен уредник в Галерията и куратор..

публикувано на 25.04.24 в 17:33

"Мелодия и ритъм на формата" - изложба на скулптора Ангел Атанасов във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя самостоятелна изложба на Ангел Атанасов - скулптор, чиито творчески интереси са съсредоточени върху чистите форми. Изложбата включва 12 скулптури, изработени в бронз и 4 в дърво, обединени от името “Мелодия и ритъм на формата”. Ангел Атанасов завършва Националната художествена..

публикувано на 25.04.24 в 08:20
Факсимиле от проекта за трасе на лекото метро във Варна, публикуван в сайта на Община Варна

Арх. Христо Топчиев: Проектът за бул. „Цар Освободител“ дава приоритет на автомобилите

Разширението на бул. „Цар Освободител“ беше припознато като приоритетно за реализация и от новия екип на Община Варна. Предвидено е да се прави със смесено финансиране, общинско,  държавно и европейско, а най-вероятно и по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). П о този повод днес от администрацията организират  обществено обсъждане,  от..

публикувано на 24.04.24 в 07:58

Ани, която бяга с кауза и заразява с добро!

Да бягаш с кауза, за да помогнеш на друг. Това прави от близо две години Анна Христова, която е успешен маркетинг специалист. Макар и със сериозен дефицит на желязо, чисто здравословно, Анна се мобилизира, за да продължи да бяга с кауза и да заразява с добро още повече хора от своето обкръжение. Тя участва в маратони и полумаратони в..

публикувано на 23.04.24 в 16:08
Анна Заркова

Анна Заркова за събитията от убийството на Луканов и сега: Паметта ни се трие като червило с изтекъл срок на годност

Журналистът Анна Заркова ни връща към убийството на бившия премиер Андрей Луканов с новата си книга "Смъртта на Бялата лисица". Казва, че историята ѝ не е абсолютната истина, но е достоверен разказ, в който всички герои са истински личности - с изключение само на един - предполагаемият убиец. Неговата история е измислена, но в резултат на сериозни..

публикувано на 23.04.24 в 08:30

Проф. Милчо Лепоев: Дали да има леко метро зависи от пътникопотока

Инвестицията в леко метро е първоначално по-голяма, когато се прави подземно, после за поддържането се дават по-малко средства. Когато се прави по открит способ първоначалната инвестиция е по-малка, а след това за поддържане е по-голяма сумата. Именно това е работата на експертите в този Експертен съвет да намерят оптималното, което е..

публикувано на 22.04.24 в 08:15