Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП обвини управляващите заради бедствената ситуация в Бургаско

От ГЕРБ определиха атаките като необосновани


Заради бедствената ситуация в Бургаско лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващите в немарливост при разходване на средствата за бедствия и аварии:

Рецидивира проблемът всяка година, а решение – никакво. Как се разпределят парите за бедствия и аварии от правителствата на Борисов, защото всяка година някой българин загива от тази немарливост на правителството?!

От партията поеха ангажимент да проверят как се разходват и разпределят тези пари в страната. Към бедстващия регион пътуват депутати на левицата, за да окажат помощ на бедстващите, обяви още Нинова.

Ивелина Василева от ГЕРБ, бивш министър на околната среда и водите и председател на ресорната комисия в това Народно събрание, отрече обвиненията на левицата:

Ежегодно има бюджет в размер на близо 70 милиона лева. Осигуряват се средства и от Европейската комисия чрез механизма за солидарност. Има ясни процедури и правила. Не е редно в момент, когато всички органи и всички институции са мобилизирани координирано да действат за това да се овладее ситуацията, да се хвърлят безпочвени обвинения!

Относно състоянието на язовирите в област Бургас, Василева обясни, че предстои проверка дали има скъсани стени. Тя припомни, че отговорност за състоянието на язовирите носят техните собственици.

ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32