Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелкова няма да предлага пълна забрана на преместваемите обекти по плажовете

Николина Ангелкова
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова няма да предложи пълна забрана на преместваемите обекти по плажовете. Това стана ясно в края на обсъждания с туристическия бранш проект за промяна в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който ще бъде внесен в Министерския съвет.

Туристическият бранш изрази несъгласие с предложението за премахване на преместваемите обекти от курортите, направено от работна група към вицепремиера Валери Симеонов. Важно е различията да бъдат обсъждани, за да бъде защитен в максимална степен общественият интерес, посочи министър Ангелкова: 

Контролът трябва да бъде изключително стриктен и ние сме го доказвали, че цяло лято непрекъснато осъществяваме контрол. Трябва да има специфични изисквания, особено за територията на националните комплекси, на националните курорти за архитектурна визия, за отстояния на обектите. Никой не иска да му е битпазар.

Ако решавайки проблема с лошата визия, стигнем до крайности, ще създадем редица други проблеми, посочи председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев:

Те са и икономически като по-малки приходи в бюджета, загуба на рентабилност при концесионерите и оттам плажовете ще се лишат от охрана, ще дадем път на сивия сектор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Николина Ангелкова

Николина Ангелкова: Туризмът ни бележи ръст на приходите и качеството

България все повече се разпознава като дестинация, която предлага качество , подчерта в предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" министърът на туризма Николина Ангелкова . Туризмът заема 12% от Брутния вътрешен продукт на страната с преките и..

публикувано на 12.11.17 в 11:58

Министър Ангелкова обсъди в Банско готовността на зимните курорти за сезона

Министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на различни ведомства се срещнаха с туристическия бизнес в Банско, за да обсъдят готовността и проблемите в навечерието на зимния сезон. От бранша отново поискаха държавна защита срещу..

публикувано на 02.11.17 в 16:16

Николина Ангелкова: 61% повече туристи са преминали през Летище "Варна"

Увеличение на пътниците, преминали тази година през летищата във Варна и Бургас, прогнозира министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за БТА. Според нея, увеличението за летището във Варна е около 61 процента, а за Бургас – 51,3 на сто. Министър..

публикувано на 02.11.17 в 07:46
Николина Ангелкова

Н. Ангелкова е против премахването на преместваемите обекти

Министърът на туризма Николина Ангелкова е против цялостното премахване на преместваемите обекти от плажовете. По думите й предстои да се организира дискусия за обсъждане на предложенията на заинтересованите страни. Според нея пълното премахване на..

публикувано на 31.10.17 в 14:12
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32