Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Драматургия за деца" – 2018 ще открои най-добрите театрални текстове за деца

Снимка: Детски Музикален Театър
За шести път Националният конкурс „Драматургия за деца“ ще открои най-добрите театрални текстове за деца. Състезанието хвърля ръкавицата към хората на словото и дава възможност на българските драматурзи да демонстрират майсторство и талант.  

Както и досега, целта на Националния конкурс „Драматургия за деца“ е да стимулира, развива и утвърждава съвременната драматургия за деца и юноши, като средство за привличане на вниманието, изграждане на вкус и желание в младото поколение за съприкосновение с театралното изкуство. Конкурсът се осъществява и финансира от канадската организация International Talent Club. От българска страна организатори са: сдружение „Вълшебната завеса“, Театрално-музикален център - Разград, Драматичен театър - Търговище, Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ - Шумен.

Крайният срок за участие е 15 април. Регламентът разяснява директорът на Театрално-музикален център - Разград Тодор Мадолев:

Български автори получават възможност да се реализират, да представят свои текстове и тези текстове по някакъв начин да достигнат като информация да режисьори, театри, до медиите в България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!