Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кр. Стоев, НИМХ: Качеството на въздуха ще се подобри през следващите дни заради очакваните динамични атмосферни процеси

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Качеството на въздуха ще се подобри през следващите дни заради очакваното по-динамично време. За мръсния въздух през последните 4-5 дни спомага мощен антициклон, който утре започва да се оттегля, обясни за "Хоризонт" синоптикът Красимир Стоев от Националният институт по метеорология и хидрология към БАН: 

Още утре ще настъпи подобрение на видимостта в София. Мъглата няма да е толкова гъста. Изобщо през следващите дни предстои динамика в атмосферната циркулация, така че определено ще е по-чист въздухът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Двойно превишаване на допустимите стойности на фини прахови частици във въздуха в София

Двойно превишение на допустимите стойности за фини прахови частици във въздуха има във всички квартали на София.  От Столичната община обявиха, че предприемат всички възможни мерки за ограничаване на замърсяването. То се дължи както на климатичните..

обновено на 09.01.18 в 13:36

Й. Христова, зам.-кмет по екологията: Превишение на нормите на финни прахови частици във въздуха има в цяла София

София не е градът с най-замърсен въздух, заяви в предаването „Хоризонт до обед“ Йоана Христова – зам.-кмет по въпросите на екологията. В момента има превишение във всички квартали, в които има станции, но не трябва да се правят заключения на..

публикувано на 09.01.18 в 11:21
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32