Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успехът е пътуване...

| обновено на 14.02.18 в 21:47

Силвия Иванова е млад бизнесмен от Варна. Тя завършва Икономически университет в родния град, учи в САЩ и Великобритания. И навсякъде получава признание за своите успехи. През 2009 година е избрана за добрия посланик на всички студенти в САЩ. В последните години беше сред най-добрите български студенти по мениджмънт от Нотингам.  В момента работи в международна компания за даване под наем на автомобили и мечтае да продължи да учи и да се развива, защото според нея успехът е безкрайно пътуване.

Тя знае няколко чужди езика, но предпочита да се реализира в родината, защото е убедена, че където и да е, човек трябва да се бори за успеха, той не е даденост за конкретно общество. За нея и нейната майка - журналистът Витка Стоянова, пътят към успеха е непрекъснатото развитие.

Нейната майка сподели, че е доволна от възможността детето й да се реализира и в България, и в чужбина. Като родител тя искала да я възпита да бъде любопитна към света, да търси новото и да не се задоволява с постигнатото.  И това се случва.


Варна е моят роден град и аз изключително много го обичам и съм привързана към Варна. Семейството ми е тук, приятелите ми са тук. Откривам себе си в този град и смятам, че благодарение на знанията и опита, които придобихме, един млад човек може да се реализира не само във Варна, но и като цяло в България.
Възможностите за реализация не идват сами по себе си или от средата, те се изграждат и идват благодарение на личността, която ги провокира.

Снимка
Кое е най-важното качество, което е необходимо, за да успее един млад човек?
 
Да вярва в себе си. Вярата е на първо място. Да не спира да преследва мечтите си. Да върви с увереност.
Ще цитирам Емерсън " С увереност прави пред лицето на слънцето и луната това, което вътрешно те радва и което сърцето ти нареди". В унисон с тази фраза, много е важно човек да вярва в себе си и без значение от това, което слушаме, от приятелите, от емоциите, ... човек да бъде последователен и винаги да вярва в себе си.


Винаги ли успявате?

Мисля, че резултатите най-добре го показват. Вярвам, че човек е успял, когато живее и избира настоящето си, а не то него. Когато среща  и хората, и работата, който той иска. Когато има такова наслагване и такъв паралел, мисля, че това се нарича успех!


Снимка
Какво работите в момента?

Работя в международна компания за отдаване на коли под наем в цял свят...
/.../

Продължаваме да бъдем все така любопитни. Човек не трябва да си поставя някакви прегради и ограничения...

Какво е успех за един млад човек?


За мен успеха няма крайна спирка. Това е едно безкрайно пътуване, което няма начало, няма и край. Аз вярвам, че човек трябва да бъде верен първо на себе си, да отстоява, да се бори, да иска да разбира, да вижда... Да не си поставя ограничения, а да иска да учи и да се развива.... Така идва новото любопитство, което отваря нова врати. Така че за мен това е едно вечно пътуване...

Снимка

Как се чувствахте като българин в САЩ, Великобритания, по света?

Ако човек следва своята цел, мисля, че може да успее, без значение от държавата. Но, разбира се, това е труден път и никога не е лесно. Не мисля, че дори и в България е лесно. Винаги навсякъде е трудно, това е процес....

Продължавам да експериментирам и да гледам....


СнимкаСнимка


Колко популярно е отдаването на коли под наем в България и има ли подготвени българи за работа в международни компании? - част от въпросите, отговорът на които ще намерите в интервюто на Габриела Гаврилова със Силвия Иванова:





Снимка


Снимките са личен архив на Силвия Иванова от обученията й в чужбина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна започва XX-ият Световен анимационен фестивал

Във Варна започва XX-ият Световен анимационен фестивал. Той се открива на 11 септември във ФКЦ - Варна. Официалното закриване и връчването на наградите ще бъде на  15 септември 2024 г. Тази година Световният фестивал на анимационния филм - Варна има своето юбилейно 20-то издание. Събитието има за цел да запознае родната публика с най-доброто от..

публикувано на 11.09.24 в 08:10

Деменцията и болестта на Алцхаймер - все по-често срещани при напредване на възрастта

През месец септември в цял свят се говори повече по темата за превенция на заболяването Алцхаймер и синдром като деменцията. На 21.09. в Морската градина във Варна ще се проведе скрининг на хора, желаещи да се подложат на няколко въпроса относно евентуално заболяване или синдром, обясни за Радио Варна проф. д-р Ара Капрелян – началник на..

публикувано на 11.09.24 в 07:19
Зеленият морски двор на Варна

Д-р Явор Ченков: Доброто развитие на детето е програмирано още преди раждането от начина на живот и взаимоотношенията на родителите

„Зеленият морски двор на Варна“ e финалист в международния конкурс за наградите Triple E за 2024 г. Екипът от специалисти в ранното детското развити е един от петте финалисти в категорията „Инициатива за ангажиране на общността на годината“ и са единствените номинирани в целия конкурс от Източна Европа и Балканите!  Triple E са глобално..

публикувано на 10.09.24 в 07:00

Дует Ритон представят концерт-спектакъла "Елате ни на гости" във Варна

Легендарният дует Ритон гостува във Варна на 9 септември. Концерт-спектакълът ще е в Летния театър от 20 часа с групата "Ангелите на Ритон". Събитието е част от турнето им "Елате ни на гости" , което започна през март и ще продължи до 16 октомври. Цялото интервю с дует Ритон чуйте в прикачения звуков файл.

публикувано на 09.09.24 в 08:00

Кристиана Димчева: Идеите в името на нашите деца ни обединяват днес

С „Празничен разказ“ Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ - Варна, отбелязва две знаменателни дати в историята ни – Съединението на Източна Румелия с Княжество България (6 септември) и Независимостта на България (22 септември). Изложбата се откри на 4 септември 2024 г. Тя проследява знакови събития от изграждането на българската държавност...

публикувано на 06.09.24 в 08:05

Полската режисьорка Кинга Дембска: Обичам да показвам различни гледни точки, както и да добавям хумор

Последният си филм "Празник на огъня" представи полската режисьорка Кинга Дембска по време на фестивала "Любовта е лудост". Лентата е екранизация по едноименния роман на Якуб Малецки, в който се проследява живота на двете сестри Настка, която страда от церебрална парализа, и Луция, която е балерина. Дембска споделя, че в книгата са представени трите..

публикувано на 05.09.24 в 09:05

Chris Casket (STRIGOI, екс-EXTREME NOISE TERROR): Загубата е постоянен спътник на човека

Интервю с Chris Casket (STRIGOI, екс-EXTREME NOISE TERROR) STRIGOI са британска банда, създадена от китариста на PARADISE LOSTGreg Mackintosh и Chris Casket от DEVILMENT и за кратко част от EXTREME NOISE TERROR. В края няа миналата година STRIGOI издадоха миниалбума „Bathed in a Black Sun“ - добър повод отново да посетим страната на..

публикувано на 05.09.24 в 07:40