Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов определи идеята на БСП за одържавяване на бизнеса на ЧЕЗ в България като шега

Б. Борисов: Когато документите по сделката за ЧЕЗ дойдат в България, ще бъдат внимателно проверени

| обновено на 25.02.18 в 16:08
Снимка: БГНЕС

Когато документите по сделката за ЧЕЗ дойдат в България, ще бъдат внимателно проверени. Приемам предложението на колегите от БСП за одържавяване като шега. Това каза премиерът Бойко Борисов в Сандански, където разговаря с младежите от ГЕРБ по време на зимната им академия:

Вчера колегите от БСП, приемам, че добронамерено, казват „държавата да извади 380 милиона евро да я купи“. Първо защо ги продавахме? Защо по време на техните правителства от 2005 г. не си ги откупиха обратно и защо само ЧЕЗ да купим, а „Енерго Про” и ЕVN защо не ги купим? Защо да гарантираме на половината българи държавна компания, примерно, а другите частни, след като и с трите се съдим?, попита премиерът. 

Оттук нататък по случая ЧЕЗ много важна е ролята на регулатора - каза премиерът Бойко Борисов:

Ние сме изцяло за частния бизнес, като дясна партия, но тук много важното условие е много силният регулатор. Единственото спасение от частния бизнес или да го държим в необходимите правила е независимите регулатори. Вчера разговарях и с КФН, разговарях и с КЕВР. Внимателно ще проследим като дойдат в нашите институции. На едните мога да разпоредя на ДАНС, другите мога да ги помоля, да са независими регулатори, и ще видим как ще се развият нещата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ББР: Нямаме участие в сделката по продажбата на ЧЕЗ

Ръководството на Българската банка за развитие потвърждава официално, че банката не е одобрявала кредитиране и не е издавала банкова гаранция в сделката по продажбата на активите на електроразпределителното дружество ЧЕЗ и покупката им от страна на..

публикувано на 25.02.18 в 17:54

БСП иска европейска проверка на сделката за ЧЕЗ

БСП ще поиска изслушване на премиера Бойко Борисов в Народното събрание по сделката за ЧЕЗ-България. Както вече стана ясно дейността на чешката държавна енергийна компания в България е продадена на пазарджишкото дружество "Инерком" със собственик Гинка..

обновено на 25.02.18 в 15:19

От ГЕРБ обвиниха Нинова в лъжа за продажбата на ЧЕЗ

От ГЕРБ обвиниха лидера на БСП Корнелия Нинова в лъжа за продажбата на ЧЕЗ. Под форма на въпрос Нинова изрекла невярното твърдение, че Българската банка за развитие финансира продажбата на дружество на ЧЕЗ и че Бойко Борисов е свързан с тази сделка...

публикувано на 25.02.18 в 16:54
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32