Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова: Всички отговорни институции трябва да бъдат разследвани за катастрофата край Своге

Снимка: БГНЕС

Всички отговорни институции трябва да бъдат разследвани за тежката катастрофа край Своге, заяви бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова. Самата тя до момента не е призовавана на разпит за изпълнението на ремонта на пътния участък, където живота си загубиха 17 души:

"Както и премиерът каза, споделям това мнение, че трябва да бъдат разследвани всички отговорни лица, институции, разбира се, всички участници в този процес, във всички периоди, защото това е един дълъг период, в който това се е реализирало. Това е един сложен проект, който се изпълнява по правилата на Европейската инвестиционна банка, условията на ФИДИК и т.н. Напълно вярвам на прокуратурата, разследващите органи. Не е добре да коментирам, нека да ги оставим да разследват и да се произнесат. Мисля, че не е редно ние да се произнасяме кой трябва да понесе отговорност. Компетентните органи са тези, които да кажат кой по какъв начин, кога и как трябва да понесе тази отговорност".

 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Борисов е настоял от постовете си да се оттеглят вътрешният министър Валентин Радев (вдясно), транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков (вляво).

Трима министри подадоха оставки заради тежката катастрофа край Своге

Трима министри подадоха оставки заради тежката катастрофа край Своге - на вътрешните работи Валентин Радев, на транспорта Ивайло Московски и на регионалното развитие Николай Нанков. Причината е, че не са се справили добре заради недобра комуникация..

обновено на 31.08.18 в 18:16
Бившите директори на АПИ Дончо Атанасов и Лазар Лазаров (вдясно)

Дончо Атанасов: Не намирам пропуски в работата на АПИ, които да са довели до трагедията край Своге

"Не намирам пропуски в работата на Агенция "Пътна инфраструктура", които да са довели до трагедията край Своге", това каза след близо 90-минутния си разпит в Националното следствие Дончо Атанасов, бивш шеф на агенцията и настоящ член на нейния..

обновено на 31.08.18 в 14:57
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32