Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Край на високото кръвно и поликистозните яйчници

Високо кръвно налягане, диабет тип 2, поликистозни яйчници - това са част от диагнозите, заради които в клиниката на д-р Людмила Емилова идва млада жена от София. След няколко дълги програми тя вече говори за заболяванията в минало време.

Казвам се Деница. Имах високо кръвно, което достигаше 180/120. Пиех много кафета и малко вода. Хранех се с повече храна от животински произход. С този начин на хранене стигнах 90 килограма, а съм висока 1,56 см.

От десет години имам диагноза диабет тип 2, което също увеличаваше килограмите. Имах поликистозни яйчници. Имам проблеми с месечния цикъл от самото начало. Сега съм на 38 години и едва последната година, след като направих програмата на плодолечение, цикълът се нормализира.

Колко медикаменти взимахте?

Не мога да кажа точно. С шепи....

СнимкаДиабетът контролиран ли е вече?

Диабетът е под "контрол" без никакви лекарства, стига да спазвам предписанията на д-р Емилова и да се храня природосъобразно.

Трудна ли е програмата за Вас?

Не е трудна. В Центъра всичко е направено така, че е много лесно. Има много забавления и е много приятно. Никога не съм си почивала така, както сега. Всичко е възможно най-лесно. Има лекари, които се грижат не само за мен и се чувствам сигурна, че ако нещо се случи, винаги има на кого да разчитам.

Естествено, не мога да кажа, че винаги е лесно. Има моменти, когато се чувстваш гладен. Това, че няма кой да ме разсейва, че няма кой да яде до мен неща, които да ме дразнят, дава допълнителни резултати. Когато дойда в клиниката при д-р Емилова, си почивам изцяло, и мозъкът ми си почива. 

Какви са стойностите на кръвното налягане сега?

В момента е 110/ 80, което е идеално и това е така още от първата ми програма миналата година.

Аз си направих свой режим. Преди 12 часа пия само фреш или консумирам плод. За обяд си приготвям салата предварително у дома, тогава е лесно и вкусно. В 16 часа - плод и чай. Вечерта хапвам нещо, което е полезно.Клиниката  на д-р Людмила Емилова започва работа  от 1 октомври  във Варна, хотел „Аква Азур" в курортен комплекс "Св.Св. Константин и Елена".  Информация може да получите на телефон е 0888 951 288


ВИЖТЕ ОЩЕ

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Холорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25