Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поп певицата Виктория Георгиева: Исках да намеря своя път сама!

Виктория Георгиева
Снимка: Виктория Стоева

Варненката Виктория Георгиева е една от младите надежди в българската поп музика. Професионалният ѝ път започва след участието ѝ в Х фактор, но тя се занимава с музика много преди това. През 2016 г. Виктория подписва първия си договор с лейбъл. След няколко успешни сингли зад гърба си, тя се разделя със своите продуценти и решава да поеме по нов път в музиката: "Просто така решихме взаимно, че е най-добре за всички. Аз съм им страшно благодарна за абсолютно всичко, което направиха за мен. Но някак си изгубих себе си и исках да намеря своя път сама. И всъщност това беше причината да се разделим", разказа Виктория Георгиева в музикалното предаване „Джем сешън” ефира на Радио Варна.

Днес Вики има нов мениджър. За един млад изпълнител като нея, който все още търси своя път, е много важно да има до себе си някой, който да я поведе в правилната посока и да работи върху цялостното ѝ изграждане като артист. Такъв човек, тя намира в лицето на един учител, когото  среща по време на обучение за вокално майсторство това лято във Валенсия, Испания, организирано от Музикален колеж Бъркли: "Много нови неща научих за музиката и пеенето изобщо. Нови уроци, които ми помогнаха и ми разшириха мирогледа. Там се запознах с учител, който се казва Джерон. Той много ме хареса. Говорихме с него и решихме да ми стане ментор. (...) Смятаме да се пробваме и извън България. Той е изключително добър в това, което прави и би могъл много да ми помогне", сподели Вики.

Виктория ГеоргиеваНовото начало за младата певица започва със „Странни времена” - нова песен, различна от тези, които е записвала до момента. Тя е по текст на Стан Стефанов, Борислав Димитров - Бобо, музиката е на Боян Христов, а аранжиментът на Боян Ангелов: „Исках с нея да изразя това, което ми беше в мислите. Момчетата, които написаха текста, много добре ме разбраха какво искам да кажа и смятам, че го сътвориха по много добър начин. Исках да предам на хората посланието да бъдат свободни да изразяват себе си”, добави Виктория Георгиева.

При Виктория нещата винаги са се случвали по трудния начин. Когато е малка учителка ѝ казва, че не може и не трябва да пее, но това не я отказва да следва голямата си мечта - да бъде професионален изпълнител. Явява се няколко пъти на кастинги, докато стигне до сцената на Х Фактор: „Човек трябва да се бори за мечтите си, иначе какъв е смисълът на живота тогава.”

Много хора припознаха в нея британската поп певица Адел и до ден днешен продължават да я сравняват с нея: „Смятам, че не трябва да ми се поставя етикет, макар, че в началото ми беше много приятно, все пак тя е невероятна певица. Но в един момент някак си губиш своята индивидуалност.”

Цялото интервю на музикалния редактор Милица Панайотова може да чуете в прикачения файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радио Варна награди с професионален звукозапис участници в конкурса "Музикални бисери"

Приключи деветото издание на конкурса „Музикални бисери“, организиран от НЧ „Елин Пелин – 1977“ и СУ за ХНИ „К. Преславски“, гр. Варна, с медийнoто партньорство на Радио Варна. В него взеха участие ученици от трети до десети клас в два раздела – Музикални инструменти (пиано, акордеон и класическа китара) и Поп, рок и джаз пеене, които..

публикувано на 08.05.24 в 00:14

Ученик от НУИ "Добри Христов" във Варна с най-висок резултат от конкурс по пиано в Италия

Жельо Тодоров, ученик от Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна, стана носител на първата награда от Международен конкурс по пиано в Италия. Единайсетокласникът  завоюва най-високия резултат както в своята категория , така и за целия конкурс - 99 от 100 точки.  Жельо Тодоров е част от класа по пиано на Боян Бъчваров...

публикувано на 07.05.24 в 18:15

"Малък фестивал на куклите 2" предстои във Варна

Едни от най-добрите куклени спектакли от София, Пловдив и Бургас гостуват на варненските деца по време на второто издание на Малък фестивал на куклите. Детският празник ще се проведе от 11 до 13 май в Народно читалище "Отец Паисий" и във Фестивален и конгресен център. Малчуганите и техните родители ще могат да се насладят на пет театрални спектакъла в..

публикувано на 07.05.24 в 13:15

Детският танцов театър "Дея" и посланията му

„Чарли и шоколадовата фабрика“, „Алиса в страната на чудесата“, „Седем“, „Хотел Трансилвания“ са само част от заглавията на Музикален танцов театър „Дея“ в Добрич. На сцената малките танцьори и актьори пресъздават множество персонажи, но винаги говорят чрез силата на музиката, танца и театралното изкуство за любов, надежда и доброта. Своите съкровени..

обновено на 07.05.24 в 11:13

Напусна ни художникът Венцеслав Антонов

Напусна ни художникът Венцеслав Антонов. Българското изкуство изгуби един от безспорните авторитети в графиката, а варненската артистична общност - едно от най-ярките си лица. Творец на категоричния жест и изказ, Венци Антонов ще остане в сърцата ни със силата на своя дух и своите произведения, пишат за колегата си от Градската художествена галерия..

публикувано на 02.05.24 в 16:54

Писателят Атанас Стойчев за последните си книги

Писателят Атанас Стойчев се появява отново на сцената на Радио Варна и пред /по/читателите на неговото творчество с двете си последни книги: „Любов до повръщане“ / 2021/ и „Още една натрапница“ /2023/. Доколко невинни са фантазиите на автора, както той сам ги определя, читателите ще решат сами, но че е „наблюдателен и прозорлив събеседник“, по думите..

публикувано на 02.05.24 в 15:54

"Свободата води народа" е отново в Лувъра

Посетителите на Лувъра в Париж ще могат да открият истинските цветове на картината "Свободата води народа" на Йожен Дьолакроа след реставрацията й, която продължи повече от шест месеца, предаде АФП. Творбата, смяната за шедьовър на живописта, беше пожълтяла от натрупалите се в продължение на десетилетия слоеве лак и мръсотия. Картината, на..

публикувано на 01.05.24 в 15:44