Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Росен Желязков: Вероятно пакетът "Мобилност" ще бъде отложен за следващия Европарламент

Росен Желязков
Снимка: БГНЕС

Вероятно пакетът "Мобилност" ще бъде отложен за следващия Европарламент, след като две-трети от предложенията не бяха приети на транспортна комисия днес. Това стана ясно от думите на министъра на транспорта Росен Желязков, който участва в заседанието на комисията:

"Беше приет само докладът на докладчика Ертуг, който предвижда връщането на камиона и тема, свързана с каботажа, но се създаде един правен прецедент, една правна несигурност, която е свързана с това: целият пакет се гледа в цялост и когато 2/3 от него не са приети, това означава, че няма годен предмет за докладване в пленарна зала. Това наложи координаторите по досиетата да се съберат на извънредна среща, на която те самите не са постигнали съгласие за това как да се процедира Това означава, че през следващата седмица координаторите отново ще се съберат. И, ако на 31 януари пакетът не бъде внесен, което според нас, няма как да стане, това означава, че се отлага за следващия парламент".

Не бяха приети две ключови предложения – за прилагането на директивата за командированите работници и за нощувките на водачите в кабината.

ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32