Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестрата на пребитата Девора: Тя е проблемното дете

Състав на Варненския районен съд остави в ареста Христо Христов, който е обвинен в закана за убийство и нарушаване на ограничителната мярка спрямо 14-годишната си дъщеря Девора. Момичето беше настанено в болница след побой.

След приключване на делото сестрата на Девора - 17-годишната Ванеса Христова разказа какво точно се е случило на 1-и март в дома на баща й:

- Аз с него се разбирам перфектно и живея с него откакто се помня. Винаги съм живяла с него.

- А Девора е живяла при майка Ви?
- Да. тя е проблемното дете, което ходи от баща при майка и обратно.

 - Вие бяхте ли свидетел на това, което се случи?
-Да, и не беше така, както вие пишете в новините. Това, което съобщавате, е преувеличено. Че я бил провесил през терасата - това не е вярно. Че бил я заплашвал с нож,  че щял да я убие - това също не е вярно. Аз нямаше да живея изобщо при него, ако беше вярно, и нямаше да съм пълноценна и щастлива и да го водя този нормален начин на живот...

- А защо тя е битата?
- Ами защото явно тя е проблемното дете.

- А срещу Вас никога ли, честно, не е упражнявал насилие?
- И да е упражнявал е било с причина, примерно, ако не слушам нещо. Но всеки родител възпитава детето си по някакъв начин.  И никога не е било някакво насилие, винаги ми е казал в прав текст "това е така или не е така". Аз перфектно се разбирам с него, затова винаги ще живея с него.

- Дори сестра Ви да е откраднала пари, трябва ли да я пребие?
- Аз не оправдавам грешката му, не казвам, че е невинен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

От актриса до военен кореспондент: пътят на Горица Радева от Велико Търново до Донбас

Тя е актриса. Играла е на няколко български театрални сцени. Работила е като PR на Шуменския театър. Повече от 10 години събира стари театрални афиши и пиеси. Сред тях са оригинални ръкописи на Йордан Йовков, част от кореспонденцията му до Елин Пелин, първото издание на пиесата "В полите на Витоша" на Пейо Яворов.  Последната сцена, на която застава -..

публикувано на 18.07.24 в 08:05

Белослава: Имам един вдъхновяващ живот, който ценя от сърце

На 18 юли в клуб Ментол   посрещаме Белослава с проекта “Welcome to 74th street” . Заедно с нея на сцената ще бъдат музикантите от J P3: Живко Петров - пиано, Димитър Семов - ударни, Димитър Карамфилов - контрабас и Младен Димитров (Mr. Moon) програминг и перкусии. Събитието е с начален час 21 часа . Чуйте цялото интервю с Белослава в..

публикувано на 18.07.24 в 07:05

Георги Стоянов: Опитите с извалявания от потенциални облаци е в интерес на земеделието ни

Експериментите са свързани с измененията на климата и недостига на вода в някои райони на станата. Такива вече се правят в съседна Румъния от български учени и метеоролози. В напреднала фаза на опити са САЩ, Канада, Китай и Русия, каза за Радио Варна Георги Стоянов, председател на Български фермерски съюз.  Европа изостава, но в Румъния се..

публикувано на 17.07.24 в 08:15

Морски еколог: Високите температури са пагубни за част от живите организми в Черно море

Наблюдаващата се тенденция от последните 8-9 години за изместване на сезоните и удължаване на лятото остава. Високите температури започват още от края на май и вече в началото на юли достигат своя пик, както на атмосферния въздух, така и на морската вода . Тези фактори носят последици за живите организми в Черно море.  Това каза доц. д-р Виолин Райков..

публикувано на 16.07.24 в 08:35

Румънецът Габриел, който чисти България: Много добри хора срещнах за една година

Румънецът Габриел, който е познат у нас с акциите си по почистване на различни градски пространства и който намери много съмишленици, не се отказва и продължава да дава добър пример. Той живее и работи в Лондон, където заедно със съпругата си отглеждат децата си. Тя е от Варна и прекарват известно време и в морската столица. Семейството редовно пътува до..

публикувано на 16.07.24 в 08:30
Каръл и Норман Макдоналд

"Шотландски боец" от село Куманово

Какво знаете за Шотландия? Част е от Обединеното кралство, а населението ѝ е около 5 милиона и 500 хиляди души. Известни са с характерния си, специфичен акцент в изговора на думите, който понякога затруднява общуването с тях. Шотландци са и съпрузите Норман и Каръл Макдоналд, които от години прекарват летата си в аксаковското село Куманово. Те..

публикувано на 15.07.24 в 08:20

Max Cavalera (CAVALERA CONSPIRACY, SOULFLY, екс-SEPULTURA): Важно е да не забравяме миналото

Интервю с Max Cavalera (CAVALERA CONSPIRACY, SOULFLY, екс-SEPULTURA) Кой не знае Max Cavalera, кой не е чувал за него. В рамките на година заедно с брат си Iggor, двамата презаписаха първите три издания на SEPULTURA – минилбума „Bestial Devastation”, дебюта „Morbid Visions” и „Schizophrenia”. Под името CAVALERA Max и Iggor ще направят концерт и в..

публикувано на 15.07.24 в 07:10