Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За движението и спорта вместо лекарство

Преходните сезони са най-проблемни за неврологичните и ортопедичните заболявания. Движението и навременната консултация със специалист са част от превантивните решения за справянето с тях. Олга Карова потърси за коментар физиотерапевта Христо Христов и 85-годишна жена, която спортува всеки ден и се чувства в перфертна кондиция.

„Разходка в парка, по-лек вариант на фитнес, да имат своето ежедневно движение – това са съветите ми към хората, които водят заседнал начин на живот и работят в офис”, коментира физиотерапевтът Христо Христов. Той допълни, че трябва да се обръща внимание на профилактиката, тъй като един хронифицирал проблем изисква повече средства и време.

85-годишната леля Дора от с. Яребична има своята рецепта за здраве. Възрастната жена следва Системата на Ниши за обновяването на огранизма и самовъзстановяването му. Всеки ден тя прави специфични упражнения, които я карат да се чувства пъргава и здрава. Най-добрият начин да се завърши тренировката, е хорото, с усмивка добавя леля Дора.
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивал на цацата - и това лято

Фестивалът на цацата тази година ще се проведе на 12, 13 и 14 юни 2020 в Кранево, община Балчик. Подготовката за лятната фиеста вече започна, бъдете готови за много танци и добро настроение, съобщават организаторите. Това е четвъртото издание на морския фестивал, посветен на най-обичаната малка риба по Черноморието. За него в..

обновено на 18.02.20 в 18:50

Иновативна online платформа защитава потребителите

Иновативна дигитална платформа  - Justiceto.me , вече позволява на потребителите у нас да подават жалба за по-малко от 5 минути срещу некоректни търговци и в рамките на броени дни да разберат какъв е шансът им да получат обезщетение. Платформата работи от началото на годината, съобщи за Радио Варна мениджърът ѝ Жана Захова. Зад платформатастои екип с..

публикувано на 18.02.20 в 12:00
Катрин Терзиева и Александър Коларов

Личните "Истории от прехода"

В края на 2019 г. в интернет пространството стартира поредица от видео интервюта, посветени на Прехода. Но според създателя му Александър Коларов влогът "Истории от прехода" не е поредният опит да се политизира този период от най-новата история на България. Напротив - целта на видео разказите е да се погледне през очите на отделния човек и на съдбите,..

публикувано на 17.02.20 в 21:04

Да помогнем на Юлиян!

32-годишният Юлиян Михайлов от Варна страда от рак на костите и има нужда операция в чужбина, чиято обща стойност е 30 000 евро, но сумата е непосилна за него и семейството му. Той е част от фенклуба на “Черно море” и в тази връзка от Национален фен клуб “Черно море” – Варна апелират за подкрепа за своя приятел и съмишленик в борбата му с..

публикувано на 17.02.20 в 07:52

НАСА публикува снимка на сребърни облаци от ръба на космоса

НАСА публикува в Instagram снимка на сребърни облаци, направена от орбита. В коментар към изображението, представителите на агенцията написаха, че става въпрос за „пощенска картичка от ръба на космоса“.„Тези облаци с електрически цвят могат да се видят само когато слънцето слезе над земния хоризонт и ги освети“, обяснява НАСА...

публикувано на 17.02.20 в 06:28

Марк Зукърбърг призова за по-строга регулация в интернет

Според Марк Зукърбърг контролът от властите е необходим "в поне четири области", свързани с дейността на неговата компания. Ръководителят на американската компания Фейсбук, която е собственик на едноименната социална мрежа Марк Зукърбърг, призова за частичен държавен..

публикувано на 16.02.20 в 15:38

Скица на Бетовен, нарисувана от Салвадор Дали с мастило от сепия, тази неделя ще бъде показана за първи път в Германия

Скица, нарисувана от испанския сюрреалист Салвадор Дали с мастило от жива сепия и изобразяваща главата на композитора Бетовен, ще бъде показана за първи път в Германия в неделя, предаде ДПА. Рисунката е част от изложба, посветена на Салвадор Дали и Ханс Арп, която се открива в Ремаген по повод 250-годишнината от рождението на Лудвиг ван..

публикувано на 15.02.20 в 16:42