Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Направеното добро ти дава „криле“

Честито Възкресение Христово! – това пожелава на всички християни обичаната по цял свят д-р Людмила Емилова:

На Великден всеки от нас си дава равносметка доколко е допринесъл за доброто. Мисля, че всички ние трябва да се замислим върху това какво сме правили през цялата година и дали доброто преобладава в това, което остава след нас.  На този ден аз си спомням за много мои пациенти, които са били отчаяни. Най-вече когато детето е болно и родителите са отчаяни, ако ти можеш да им помогнеш, това ти дава много сили на теб самия.  Дава ти буквално „криле“.

Вие самата сте от хората, които дават надежда на други, попаднали в тежка ситуация. Разкажете един от многото случаи във Вашата практика?

Ще споделя за един 5-годишен Гошко от Белица. Родителите дойдоха при мен, защото здравословното му състояние се влошило след тежко прекаран грип. За три месеца детето приемало 7 антибиотика без подобрение. Температурата ежедневно била 37,2 – 37,5 градуса. От едно жизнено дете той се превръща в уморено дете, което през по-голямата част от деня лежи. Чувства се отпаднал и не излиза навън да играе. Изследванията на кръвта, черния дроб и далака показват, че нещо не е съвсем наред.  Лекуващата лекарка на детето споделила, че има съмнения за рак. Изключително притеснени, родителите търсят изход. Споделят за проблема с една зъболекарка, която се оказва моя пациентка и тя веднага ги свърза с мен.  Изследванията на детето потвърдиха, че има увеличен черен дроб, далака също. Ехографистът се съмняваше, че има инфекциозна мононуклеоза, но когато разбрахме, че е пил 3 месеца различни антибиотици, не искахме да бързаме в поставянето на тежки диагнози.

Направихме само 5 дни програма на плодове, чай и мед, защото Гошко беше само на 5 годинки. Температурата се нормализира още на втория ден и спря кашлицата, която е била постоянна през всички три месеца.

След направеното захранване, изследванията на кръвта показаха, че всичко е в норма. Вече не бяха уголемени черния дроб и далака. Така Гошко оздравя! / смее се/.

За десет дни!

Да! След това неговата майка смени начина на хранене, за да се увеличат защитните сили на организма и да не боледува често, както преди. Минаха 15 години, нашето момче е живо и здраво, отново е палав и не е болен!

Как да засилим своя имунитет, тъй като пролетта е времето, когато защитните сили на организма намаляват?

Намаляваме приема на животински храни. Не е случайно, че Великденските пости са именно пролетта, когато защитните сили на организма са намалели след зимата. По време на поста не само не се приема животинска храна, но не се пие алкохол и трябва да си изчистим мислите, да даваме прошка, в този момент ние увеличаваме защитните сили на организма. Идва пролетта, започваме да ядем много салатки, малко по-късно се появяват първите плодове, всичко е добре и ние сме здрави, бодри, усмихнати и лъчезарни!

КЛИНИКАТА НА Д-Р ЛЮДМИЛА ЕМИЛОВА  ще бъде до 15 юни в хотел "АКВА АЗУР" в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация може да получите на тел. 0888 951 288.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиниката на д-р Емилова временно ще консултира само онлайн

Клиниката на доктор Емилова временно затваря врати поради увеличените случаи на коронавирус във Варна, но е важно да знаят всички нейни пациенти и всички любители на природосъобразния начин на живот ще бъдат давани онлайн съвети и консултации. Един от хората, които ще правят това е доктор Красимир Милев. С доктор Емилова решихме временно..

публикувано на 16.11.20 в 15:30

Грам профилактика е по-добре от килограм лечение

Семеен абонамент предлага от този месец Клиника „Д-р Емилова“ . Идеята е на д-р Красимир Милев, който е част от екипа на центъра вече 22 години. Целта е нашите пациенти да имат дистанционен контрол и те да получават почти всичко, което предоставяме на място, обясни д-р Милев. Семейният абонамент включва: ежемесечна консултация с..

публикувано на 30.09.20 в 18:13

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова. Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва. Като кардиолог вие как оценявате методите? - Аз съм..

публикувано на 03.08.20 в 09:30

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова. Здравейте, какво се случи при вас? Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни..

публикувано на 20.07.20 в 09:30