Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Подводната фотография на фокус от днес във Варна

Подводни фотографи от цял свят си дават среща днес в първия Международен салон по подводна фотография в България, чийто домакин е Градската художествена галерия във Варна. Изложбата ще ни пренесе в тайнството на подводния свят – екзотични риби, костенурки, скатове, причудливи морски създания и изненадващи подводни превъплъщения на човешкото тяло и много други.

Откриването е тази вечер от 19 ч. с церемония за награждаването на победителите в конкурса.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Гергана Арнаудова чете от вкъщи

Днес в „Театърът чете от вкъщи” – среща с младата актриса от Варненския драматичен театър Гергана Арнаудова. Тя е избрала няколко стихотворения, написани от друга варненска актриса – Даниела Викторова. Гергана ще гледаме и утре, 11.04. от 19 часа, на онлайн платформата „Споделени представления” в ролята на Маря Антоновна в „Ревизор” от..

публикувано на 10.04.20 в 16:10

Български актьори изпълняват емблематични монолози

Български актьори изпълняват емблематични монолози в инициативата "Нека погледнем #НавънКъмСебеСи", съобщиха инициаторите от "Атракция". Първи в този проект е Деян Донков с откъс от пиесата на Самюел Бекет - "В очакване на Годо". Следващите изпълнения са на Иван Бърнев и Весела Бабинова ("Пияните"), Велислав Павлов ("Интервюта с..

публикувано на 10.04.20 в 15:02

Конкурс ще отличи оригинални сценарии за аудиосериали

С конкурс ще бъдат избрани оригинални сценарии за аудиосериали, двамата победители ще получат аванс от 3 000 лв. и договор за продуциране и разпространение, съобщиха организаторите от "Сторител". Няма ограничения за темата или жанра на историите. Единственото условие е те да са създадени специално за аудио и да не са издавани в други..

публикувано на 10.04.20 в 12:07

Мария Донева с личен Маратон на четенето

*** Без звук, без глас щом влезеш у вас за миг, във покой, светът става твой – като капка вода, като шал във студа като час, като ден, като остров зелен. Два реда от стих в тетрадка с поле, тананикане тихо и листо от лале. Малко вятър от юг, малко страх, малко смях, пролетта идва тук със единствен замах..

публикувано на 10.04.20 в 10:54

Рисувай против вируса

Над 7 000 души са се включили в предизвикателството на един от най-известните български художници   Павел Митков „Рисувай против вируса”. Става дума за безплатни професионални уроци във фейсбук страницата на твореца, които той дава наживо на всички, които искат да се докоснат до изобразителното изкуство.  Над 200 000 души пък са гледали уроците,..

обновено на 10.04.20 в 10:48
Йордан Радичков - внук

Радичковият „Водолей” влиза в домовете с онлайн изпълнение

В дигитализирана арт реалност утре в 17 часа в рамките на инициативата „Петък точно в 5” актьорът Китодар Тодоров ще представи в клип книгата "Водолей" на Йордан Радичков. В самата книга откриваме радичковско намигане към реалността и мислите на човека, какво се случва в нашия свят, смята внукът на писателя, който носи неговото име - Йордан..

публикувано на 10.04.20 в 08:09