Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Партия "Няма такава държава" подаде документи за съдебна регистрация

Снимка: БГНЕС

Представители на новоучредената партия на шоумена Слави Трифонов "Няма такава държава" подадоха документи за съдебна регистрация. Те направиха заявка за следващите парламентарни и президентски избори, които трябва да се проведат през 2021 година. 

На въпрос дали е възможен общ политически проект с Мая Манолова, сценаристът Тошко Йорданов коментира:

„Като направим нещо или смятаме да направим нещо, или вземам решение за нещо, ще ви кажем. Всичко останало са спекулации“.

Софийският градски съд има повече от месец да се произнесе по регистрацията на името на партията.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Седем нови случая на коронавирус у нас. Общият брой вече е 618

618 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 7 нови случая, като 6 са в София и 1 в Панагюрище. Лабораториите продължават да работят, съобщиха от Щаба. 230 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско..

публикувано на 09.04.20 в 17:48
Венцислав Мутафчийски

Кукла на ген. Мутафчийски направиха в Бургаския куклен театър

В Бургас вече функционира и куклен кризисен щаб. Идеята е на театъра в морския град и е насочен главно към най-малките. Идеята му е да представи какво правят куклените герои по време на изолация, а децата да получат съвети от своите любими персонажи, съобщи БГНЕС. „Освен ние хората, бездействат и..

публикувано на 09.04.20 в 17:40

Зеленчукопроизводители: Жизненоважно е да имаме достъп до големите вериги

Голям спор между големите вериги магазини и българските производители заради настояването на държавата за обособяване на половината от площта в тях за българска стока. Правителството иска да защити производителите в условията на пандемия и да гарантира достъп на родна стока в големите обекти, предаде..

публикувано на 09.04.20 в 17:37

Напрежение сред служителите в бюрата по труда

Има напрежение сред служителите в бюрата по труда в цялата страна, алармира заместник-председателят на Националния синдикат на административните служители „Подкрепа“ Кремена Атанасова пред БНР. От синдиката настояват да бъдат предприети допълнителни мерки за опазване на живота и здравето на тези служители, които работят ежедневно..

публикувано на 09.04.20 в 17:18

Турските власти освобождават от карантината българските шофьори на ТИР-ове

Турските власти са издали разпореждане, с което освобождават българските шофьори на тежкотоварни автомобили от 14-дневна карантина при влизане в Турция, съобщиха от българското министерство на външните работи. По информация на Генералното ни консулство в Одрин,..

публикувано на 09.04.20 в 17:14

Отлага се майската изпитна сесия за придобиване на специалност в системата на здравеопазването

Отлага се майската изпитна сесия за държавен изпит за придобиване на специалност в системата на здравеопазването. Държавният изпит на допуснатите до майската сесия трябва да се проведе в срок до два месеца след отмяната на извънредното положение, обявено в страната, съобщават от Министерството на здравеопазването. Правата, произтичащи от..

публикувано на 09.04.20 в 16:20

Четири нарушения за неспазена карантина и два акта за разходка в парка днес във Варна

Служители на Областната дирекция на МВР във Варна са извършили 821 проверки по адреси за спазване на задължителната домашна карантина от лица, които са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискова дестинация. Установени са четири нарушения, за които са образувани три проверки и едно досъдебно производство за..

публикувано на 09.04.20 в 15:33