Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

До края на декември родителите могат да поискат данъчно облекчение за деца

Снимка: БГНЕС

До края на декември родителите могат да информират работодателя си, че искат да използват данъчно облекчение за деца, припомнят от Националната агенция за приходите. То може да бъде използвано само от единия родител, без декларация за отказ от другия

 Ако не се възползва от правото си, облекчението да бъде изчислено при авансово удържане на данъка върху доходите за последното тримесечие, родителят може да го упражни и чрез подаване на данъчна декларация догодина. За едно дете облекчението е 20 лева, а за две - 40 лева. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Представят възможностите за еврофинансиране пред рибарската общност в Каварна

Среща с рибарската общност от община Каварна ще се проведе днес в морския град. Срещата е организирана от Областния информационен център в Добрич и е на тема „Актуални възможности по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020“. Събитието е с начален час 16, на ул. „Добротица“ 39.   Експертите от Областния информационен център ще представят..

обновено на 20.10.20 в 09:44

Устойчивото финансиране на терапевтичните общности ще улесни достъпа на зависими до лечение

Към 2019 г. в България има 14 дългосрочни програми за рехабилитация на зависимости с 342 места, през които са преминали едва 829 души – символичен брой, на фона на статистиката на Националния фокусен център за 2017 г., според която наркозависимите в България са близо 30 хиляди. Центрове за подкрепа на зависими и на техните семейства планират..

публикувано на 20.10.20 в 09:43

Без вода на 20 октомври

От ВиК-Варна съобщават, че поради авария на магистрален водопровод, без вода от 9 до около 21 ч. ще бъдат: ж.к. "Бриз", района около Военна болница и Терапията, както и част от м. "Свети Никола" Информацията от ВиК-Добрич: Без водоподаване в Добрич - на бул. „Добруджа“ 38; Район Добрич-селска: с. Плачи дол, с. Бранище, с. Безводица;..

публикувано на 20.10.20 в 09:20

Ирландия е първата държава в Европа, която върна пълната карантина

Ирландия ще наложи ограничения за коронавирус от ниво 5 в цялата страна в продължение на шест седмици, заяви министър-председателят Майкъл Мартин, цитиран от Анадолската агенция. „Моля всички да приемат тази заплаха сериозно“, каза Мартин в реч по националната телевизия, добавяйки, че правителството..

публикувано на 20.10.20 в 08:30

Болницата към Военномедицинска академия във Варна не може да поеме повече болни от Ковид-19

По думите на проф.д-р Ивайло Въжаров болницата разполага с 20 легла за болни от Ковид-19 и към момента те са запълнени. Броят на леглата за тази цел не може да се увеличава, тъй като болницата има да изпълнява специфични функции, категоричен е д-р Въжаров. Областният управител Стоян Пасев вече информира, че засега здравните заведения във Варна,..

публикувано на 20.10.20 в 08:21

Започва рекултивация на депото за отпадъци край Каварна

Това ще се случи по проект „Техническа рекултивация на депо за отпадъци в землището на град Каварна” по Оперативната програма „Околна среда 2014-2020 г.” . Основните дейности са подготовка и изпълнение на проекта, строителни и монтажни работи; организация и управление, мерки за информация и комуникация и подготовка на документация за..

публикувано на 20.10.20 в 07:15

Ще носим ли маски и на открито?

Носенето на маски на открито ще бъде обсъдено на заседание на експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести, съобщи д-р Ангел Кунчев. По думите на здравния министър, предложението за носене на маски на открито се отправя все повече през последната седмица. "Нямаше лечебно заведение, в което да съм отишъл и лекарите и сестрите да..

публикувано на 20.10.20 в 06:48