Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

СОК "Камчия" се издължава до май

СОК „Камчия” вече са платили 217 хиляди лева от задължения си към община Аврен. Останалата част от дължимото е разсрочено на шест вноски  с решение на Общинския съвет. Според погасителния план цялата сума от около 400 хиляди лева трябва да бъде разплатена до месец май, когато влиза в сила новата данъчна година.

„Влязохме в положение на дружеството, понеже туристическият сезон беше труден и всеки може да изпита затруднения, към момента са коректни и си плащат”, каза за Радио Варна кметът на Аврен Емануил Манолов.

Припомням, че сметките и имуществото на дружеството бяха запорирани през януари т.г. , след като към октомври 2019 година натрупаните задължения бяха от порядъка на 700 хиляди лева.

Плажът на Камчия е изключително държавна собственост. Само ивицата, която е пред Санаторно-оздравителния комплекс е дадена на концесия на частна фирма с регистрация в България. Кметът на Аврен нито потвърди, нито отрече дали зад фирмата-концесионер стоят руски капитали:

За втора година има концесионер на тази част от плажа. Със сигурност е държавна собственост и не трябва да има притеснения”.

СОК „Камчия” е най-големият данъкоплатец на община Аврен, тъй като 90% от данъците влизат от комплекса. Той и най-големият работодател на територията на общината – „в по-добрите години близо 600 души работиха в комплекса. Днес не функционира, но доколкото знам отново ще възстанови дейността си. Дано медийният шум не се отрази върху резервациите”, коментира Емануил Манолов.

Чуйте повече в прикачения файл:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дъжд за Спасовден

Въздушната маса над района остава неустойчива. Значителна купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива през втората половина от деня и до полунощ. Тогава ще има условия на много места да паднат краткотрайни валежи и гръмотевици, като не са изключени и локални градушки! Намаление на облачността ще има след полунощ и в..

обновено на 27.05.20 в 19:34

Наградиха професионалисти - военни и цивилни служители на ВМС

На 27 май 2020 г. в Щаба на Военноморските сили в град Варна със заповеди на министъра на отбраната и на началника на отбраната за постигнати отлични резултати и проявен висок професионализъм при изпълнение на службата бяха наградени военнослужещи и цивилни служители. Предметните и паричните награди бяха връчени от командира на ВМС..

публикувано на 27.05.20 в 18:58

Бракониери потрошиха кола на ИАРА

Бракониери изпочупиха автомобил на ИАРА. Случката се разиграва край Бургас. След сигнал за незаконни мрежи във водите на язовир „Мандра“, инспектори от ИАРА проверили на място. Връщайки се към колата, чули шумове и заварили автомобила потрошен, предаде кореспондентът на БГНЕС. Според директора на Изпълнителната агенция по рибарство и..

публикувано на 27.05.20 в 17:54

"България Еър" възстановява честотата на полетите си между София и Варна

Националният превозвач "България Еър" възстановява честотата на полетите си между София и Варна, съобщиха от превозвача. От 25 май "България Еър" започна да изпълнява два полета дневно между София и Варна - сутрешен и вечерен.   След 10 юни авиокомпанията ще увеличи броят на полетите си между двата града, добавяйки и трета..

публикувано на 27.05.20 в 17:40

Вдигнаха флага на новия кораб на БМФ „Мальовица“

Увеличаването на флота на „Параходство БМФ АД“ с нови кораби продължава по план, въпреки настъпилата пандемия. На 27 май 2020 г. в китайската корабостроителница „Jiangsu Yangzijiang Shipbuilding Co., Ltd.“ беше вдигнат флагът на поредния 45 000-тонен моторен кораб за превоз на насипни товари „Мальовица“ (MALYOVITSA - ІМО 9835795)...

публикувано на 27.05.20 в 17:21

Социалната песния за старост се увеличава с 9 лева

С малко под 9 лева ще бъде увеличена социалната пенсия за старост от 1 юли. Пенсията ще се увеличи от 132,74 лв. на 141,63 лв., реши правителството. Увеличението ще повиши пенсиите на 133 600 души. Това реши на днешното си заседание Министерският съвет, който гласува постановлението по предложение на Министерството на труда и социалната политика,..

публикувано на 27.05.20 в 17:19

Над 40% са работили от вкъщи през април и май

Над 40 на сто от хората в страната са започнали да работят дистанционно от вкъщи през април и май.  Данните са от проучване за ефекта от Covid-19 върху трудовия пазар, направено от два от българските кариерни сайтове, предаде БНР. Всеки трети зает е бил в платен или неплатен отпуск, 13 на сто са били съкратените.  Според данните..

публикувано на 27.05.20 в 17:09