Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С чаша малиново вино на мюзикъла „Любовта никога не умира“ днес

На самия 14 февруари, наред с чаша малиново вино „Трастена“ от Държавна опера-Варна кани зрителите на най-новия мюзикъл на А. Л. Уебър „Любовта никога не умира“, реж. Светозар Донев, дир. Страцимир Павлов. След бравурната бг премиера във Варна, романтичното послание за любовта отново ще докосне сърцата. Пламен Долапчиев ще бъде Фантомът на операта, а в Кристин, неговата любима, ще се превъплъти Мария Павлова.

МЕГ - Сребрина Соколова, РАУЛ - Нейчо Петров – Реджи, ЖИРИ - Вяра Железова, ГУСТАВ - Кристиян Славеев, ГАНГЪЛ - Людмил Петров, СКУЕЛЧ - Николай Димитров, ФЛЕК - Лиляна Кондова. Оркестър, хор и балет на Държавна опера Варна.

Сценография и костюми Нела Стоянова Хореография Анна Донева. Диригент на хора Цветан Крумов.

14 февруари, 19.00, Основна сцена

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Движещо се тяло" за пети път във Варна

Петото издание на фестивала  "Moving Body"  започва на 4 ноември. Форумът, посветен на движението и съвременния танц, тази година разгръща програмата си в първата и в последната седмица на ноември (04-08.11; 27-29.11). Хале 3 и Социалната чайна ще бъдат домакини на пърформанси, срещи, ателиета и филми, неминуемо повлияни от извънредното..

публикувано на 31.10.20 в 11:40
Националните награди за сценични изкуства –

Раздават ИКАР-ите днес, но без публика

Наградите ИКАР 2020 най-накрая ще се състоят днес, на 31 октомври в Народен театър "Иван Вазов", но за съжаление на почитателите и поддръжниците на номинираните актьори – без публика в залата. Решението е взето с цел засилване на противоепидемичните мерки, съобщиха от Съюза на артистите. Водещ на..

публикувано на 31.10.20 в 08:26

Библиотеката в Добрич отличи най-активните си читатели

Тази година, поради пандемичната обстановка, без специална церемония, в навечерието на празника на Народните будители – 1 ноември, директорът на библиотеката Невяна Христова връчи грамоти на отличените активни читатели. Те са Анелия Христова Енчева, 3 клас на ОУ „Христо Ботев“ - Читател на годината до 14 г., Минчо Петров Минчев на 66..

публикувано на 31.10.20 в 08:18

Варненският маринист Огнян Георгиев с изложба в Каварна

Художествена галерия "Христо Градечлиев" град Каварна и Галерия "Арт Маркони" град Варна представят изложба живопис "Камен бряг" на варненския художник Огнян Георгиев. Морето е любима тема в творчеството на Огнян Георгиев. И в тази изложба то доминира, но истинският акцент той е поставил върху Камен бряг. Магията на този природен феномен е..

публикувано на 30.10.20 в 15:50

В навечерието на Деня на народните будители евродепутатът Емил Радев дари книги на варненската библиотека

Евродепутатът Емил Радев, който е посланик на библиотеките в европарламента за пореден път направи дарение от книги на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна в навечерието на  Деня на народните будители. Дарението включва нови издания, подходящи за различни възрасти и интереси, като повечето от произведенията са на български автори...

публикувано на 30.10.20 в 15:28

Във Варна представят книга за кармичните и енергийните зависимости в живота ни

„Конникът” – поредна книга по методиката за личностно изграждане на квантовия психолог Валентин Ковачганев, ще бъде представена днес в Арт салона на Радио Варна. Книгата представя в романтичен вариант моделите на взаимодействие на кармичните и енергийните зависимости, които управляват житейската реалност.  Влиянието на книгите върху..

публикувано на 30.10.20 в 13:00

Отиде си Кузман Попов

Тази нощ – само часове преди да навърши 78 години, ни напусна големият български оперен режисьор и сценограф Кузман Попов. Това съобщи в официалния си профил директорът на Държавна опера Варна, Даниела Димова. "Днес, на 30.10.2020 нашият скъп колега и приятел, главният режисьор на Варненска опера Кузман Попов трябваше да навърши 78 години и да..

публикувано на 30.10.20 в 09:19