Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фермер: животните са живи-хранене, обслужване, доене продължават

| обновено на 27.03.20 в 14:28

Извънредното положение и мерките, които се вземат у нас за ограничаването на разпространението на коронавируса, удариха сериозно малкия и средния бизнес.

Земеделците и животновъдите също пострадаха, защото не могат да реализират продукцията си.

Особено малките предприемачи, които до сега разчитаха на фермерските пазари.

Данаил Николов е животновъд. В стопанството си отглежда 60 крави, 300 овце и 70 кози.

Дава работа на седем души, които не може да пусне в отпуск, защото животните искат ежедневни грижи.

Изплаща заплати, купува фуражи, покрива разходите, но заради намалелите продажби на готова продукция, заделените средства ще му стигнат за месец-два.

Николов обясни още, че търси нови пазари след затварянето на фермерските хазари. Онлайн продава продукция - в групи, с куриери ...но камерите се пълнят с трайна продукция.

Овцете вече излизат на паша, макар да е по-скоро разходка, но тревичка има. За кравите обаче не стига още тревичката.


От ден на ден потъваме, едва-едва ще издържим месец-два, каза фермерът.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Колаж на предаването Свободен час

Радиото и младото поколение – Леда и Мария

Радиото е много специална част от живота на Мария и Леда – водещи на младежкото предаване „Свободен час“ в ефира на Радио Варна и дванайсетокласнички в Първа езикова гимназия във Варна. Гостуваха в предаването „Новият ден“ на 7 май – в Деня на радиото и телевизията, и споделиха какво е тяхното отношение към радиото и начина на слушане на радио..

публикувано на 07.05.24 в 10:35
Варна

Мият ларгото във Варна

Работници мият ларгото във Варна, видя репортер на Радио Варна. От месец май центърът на Варна ще се мие два пъти седмично, съобщиха от община Варна. Ще се чистят улици, кошчета за боклук и пейки. Нови кошчета за боклук са сложени в Морската градина на места където досега нямаше такива.

публикувано на 07.05.24 в 08:00

200 фирми ще участват в Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО от 13 до 17 май на Летище Стара Загора

Шестнадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще представи 200 фирми върху над 35 800 кв.м. нетна изложбена площ. То ще се проведе от 13 до 17 май на традиционното място – Летище Стара Загора. Посещението на изложението е безплатно, но е необходима регистрация – на място или предварително в уебсайта на БАТА АГРО ...

публикувано на 07.05.24 в 08:00

Ден на отворени врати в Радио Варна

Радио Варна отбелязва със специално събитие 7-ми май -  Денят на радиото и телевизията, а именно Ден на Отворените Врати Радио Варна отваря вратите си за своите слушатели! Елате в най-дълголетното радио в родния ефир, вече на стъпка от 90-тия си рожден ден! Заповядайте да видите как работят журналистите, звукорежисьорите, музикалните..

публикувано на 07.05.24 в 06:43

7 май - Ден на радиото и телевизията

Днес е Международният ден на радиото и телевизията и е професионален празник на работещите в тези две сфери. На 7 май 1895 г. инж. Александър Попов представя своето откритие - радиоприемникът. Осъществено е първото безжичното предаване на съобщение на разстояние.  Изобретеният от Попов апарат давал възможност да се приемат радиосигнали,..

публикувано на 07.05.24 в 06:01
Света Богородица

Светли вторник - почитаме Света Богородица

Днес, на Светли вторник, отдаваме почит на Света Богородица. Седмицата се нарича Светла, защото Възкресението на Христос донася просветление за всички и надежди за вечен живот. Това е вторият ден от Светлата седмица, в която се благославят светиите. Тя завършва на Томина неделя, защото в този ден се чете евангелското четмо за..

публикувано на 07.05.24 в 06:00

Лесна работа: Празнична наздравица

Светъл празник! Възкресение. И животът зарпочва отначало – още по-вълнуващ, ярък, красив, смислен и вдъхновяващ. Градът ухае на домашен козунак. Хората изглеждат по-благи. С Великден винаги идва преосмислянето. Затваряш очи и през мислите ти, като на филмова лента, преминават красивите и незабравими моменти: Тройната дъга, която неочаквано..

публикувано на 06.05.24 в 16:30