Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненските ученици от 1 до 4 клас на училище от днес

| обновено на 04.01.21 в 09:28
ученици в ОУ"Любен Каравелов"
Снимка: личен архив

Учениците от първи до четвърти клас от Варненска област тръгват на училище от понеделник, 4-и януари, съществува възможност, по желание на  родителите, част от тях да продължат обучението онлайн - това коментира областният управител на Варненска област Стоян Пасев.

Той информира и за решение на областния кризисен щаб по отношение на 5 и 6 годишните:

В първия работен ден на новата година присъствените учебни занятия се възстановяват за децата от 1 до 4 клас включително. Отворени за посещение ще бъдат детските градини и ясли. По данни от директорите на учебните заведения заболеваемостта сред учителите през декември е намаляла спрямо месеците октомври и ноември.

В предварителното проучване, извършено от всяка детска градина, родителите на над 7000 деца са заявили, че ще ги пуснат в забавачките още на 04.01.2021 г. Родителите подава заявление за посещение до 31 декември 2020г. При направена заявка за посещение, но не изпълнено такова, трябва да плати съответния храноден. За детските ясли желание за връщане на децата от 4  януари 2021 г. са направили родителите на 942 малчугани.

Директорите на учебните заведения са създали необходимата организация за работа, при спазване на всички изисквания на Насоките за работа на системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2020/2021 година в условията на Covid-19, публикувани на интернет страницата на МОН, както и на Вътрешните правила за работа на всяка образователна институция. Сградите ще бъдат топли, а мерките за дезинфекция- стриктно спазвани.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Ръководител на екип доброволци: Без дихателни апарати сме, не можем да сме в сърцевината на пожара

Доброволците, които се включват в овладяването на пожарите във Варна и областта, не разполагат с дихателни апарати. Те не могат да участват в най-голямата сърцевина на пожара, защото не само че са без, но и нямат право да работят с такова оборудване. Това каза за Радио Варна  Стойчо Стойчев, ръководител на екип от щатни доброволци към Община Варна. Той..

публикувано на 18.07.24 в 17:32

Румен Радев: Утре сутринта ще обявя кога ще връча втория мандат

В петък сутрин президентът Румен Радев ще обяви кога ще връчи втория мандат.  Нашата политическа система е тежко заболяла. Скалпелът е в ръцете на избирателите, минавайки през избори, заяви пред придружаващите го във Великобритания медии Радев.  Няма да бавя процеса, ще се съобразя и с усилията на партиите да формират правителство, ако могат. Но..

публикувано на 18.07.24 в 16:55

Одобриха шестте предложения за почетен гражданин на Варна

Шест предложения за удостояване със званието „Почетен гражданин на Варна” бяха одобрени на днешното заседание на Постоянната комисия „Култура и духовно развитие“ към Общински съвет – Варна. Съветниците подкрепиха номинацията на  Борислав Дряновски,  историк и изследовател, автор на поредица книги, сред които за кметовете на Варна, за носителите на..

публикувано на 18.07.24 в 16:47

Земеделски организации се обявиха в подкрепа на зам.-министъра на земеделието Таня Георгиева

Представители на 20 организации до момента от селскостопанския сектор и на земеделската общност, се обявиха против искането на Националната асоциация на зърнопроизводителите, за оставка на заместник-министъра на земеделието Таня Георгиева.  Земеделци призовават за оставката на заместник-министъра Таня Георгиева Те определят като неистина..

публикувано на 18.07.24 в 16:31

Само за ден събраха 80 хиляди лева за пожарогасители

Дарителската кампания чрез PLATFORMATA.BG за купуване на ранцеви пожарогасители успя да събере 80 хиляди лева само за едно денонощие. Това съобщи за Радио Варна инициаторът на кампанията Ясен Цветков, председател на Националната асоциация на доброволците. Целевата сума е 120 хиляди лева, с която да купят оборудване за овладяване на горските пожари..

публикувано на 18.07.24 в 16:25

Над 50% ръст на приходите от нощувки във Варна през май

Над 50% ръст на приходите от нощувки са отчетени във Варна през май т.г., сравнено със същия месец на предходната година. Те достигат 19,7 млн. лв., като 5,1 млн. лв. са  постъпленията от българи, а 14,6 млн. лв. - от чужди граждани, съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток. Общият брой на нощувките в областта е с 20% повече...

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Парична гаранция от 10 хил. лева на бившия лидер на ДПС във Варна Сали Табаков

Състав на Варненския окръжен съд определи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева на бившия лидер на ДПС във Варна и общински съветник от партията Сали Табаков, обвинен за сключване на неизгодни сделки, пране на пари и притежаване на боеприпаси. Съдът  прецени, че няма опасност Табаков да се укрие, има постоянен адрес,..

публикувано на 18.07.24 в 15:43