Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлиан Костов във фентъзи сериал на Нетфликс

| обновено на 10.04.21 в 18:47

Варненец, актьор и мениджър на номинираната за Оскар Мария Бакалова. На 31 години Юлиан Костов вече десетилетие е във филмовата индустрия. Снима се само в чуждестранни продукции и се е въплъщавал в най-различни образи заради изключителното си умение да имитира акценти. В края на месеца ще го видим във фентъзи сериал на стрийминг платформата „Нетфликс“, а е възможно да бъде и в Лос Анджелис до Мария Бакалова в нощта на Оскар-ите.

„Сянка и кост“ – хитовата поредица на Лий Бардуго излиза на малък екран на 23 април. Писателката е в листата на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани автори на фентъзи романи. Едноименният сериал се очаква с огромен интерес от почитателите на жанра в цял свят. В шест от осемте епизода на първия сезон, в ролята на боеца Федьор Камински влиза варненецът Юлиан Костов.Сценарист на сериала е Ерик Хайзерер, който има номинация за Оскар за филма „Първи контакт“.


"Той заедно със създателите на друг хитов сериал „Странни неща“, са предложили идеята на Нетфликс за „Сянка и кост“ като Бандата на Оушън среща Игра на тронове. Очаквайте нещо подобно с русофилски, славянофилски елементи, защото за разлика от другите фентъзита, този не е в английска стилистика от 14 век да речем. Тук сме по време на индустриалната революция на този свят, в който живеем, където науката започва да измества магията."

Друг сериал, в който ще видим Юлиан Костов, е „Под станция Темпъл“. Той се е снимал в два епизода от втория сезон, който излиза по-късно тази година. Варненецът влиза в роля, която определя като една от най-нестереотипните на източноевропеец, които е играл. Казва, че вече има голяма разлика в начина, по който се възприемат българските актьори във Великобритания и САЩ след невероятния успех на Мария Бакалова:

"Много пъти съм чувал, че индустрията ни възприема хем за бели, но хем за хора, които са различни и са етнически различни и имат акцент и т.н. Затова на нас са отредени едни малки роли, които са негативни стереотипи, обикновено. Това се променя в момента и вратите се отварят все повече и повече. Виждам вече кастинги за източноевропейци, където пише няма да приемем англичани, които да правят акцент, докато не изтощим всяка една възможност за източноевропейски талант."

Юлиан Костов и Мария Бакалова ще продуцират в бъдеще български истории за световния пазар. Най-мащабният им проект е „Свобода или смърт“. Минисериалът ще ни покаже събития от дните преди баташкото клане до Освобождението."

"Това със сигурност е нещо над което ще наблегнем след време, но е толкова амбициозен проект, че ще ни отнеме поне 3-4 години. Ще се случат и други проекти преди това и като актьори, и като продуценти и създатели, но това ни е бижуто, което ни е най-важно за нас и е приоритет да го направим както трябва с бюджета, който искаме и по начина, по който го виждаме."

На 25 срещу 26 април ще бъде церемонията за връчването на Оскарите в Лос Анджелис. Юлиан Костов най-вероятно ще бъде там до номинираната за поддържаща женска роля Мария Бакалова.Той е неин мениджър и човекът, който я е изпратил на кастинг за Борат 2.

Чуйте пълното интервю с Юлиан Костов в звуковия файл:

Целия репортаж, чуйте в звуковия файл:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Наградиха победителите от Националните състезания по професии за млади таланти

Приключиха Националните състезания по професии за млади таланти.  До 17 април Професионална гимназия по текстил и моден дизайн във Варна беше център на младежката мода и красота. 21 професионални гимназии в страната се срещнаха във Варна, за да участват в националните състезания по професии „ Млади таланти в модата“ и „Най-добър млад фризьор и..

публикувано на 17.04.24 в 19:22

Писателката Здравка Евтимова гостува на балчиклии с последната си книга "Луничави разкази"

Библиотеката при Народно читалище "Паисий Хилендарски -1870" организира среща-разговор с писателката Здравка Евтимова, която на 22 април от 14.30 часа ще представи най-новата си книга "Луничави разкази" в Балчик. Авторката ще сподели прозрения за своя творчески процес и вдъхновение, а вие ще имате възможност да получите автограф лично от нея...

публикувано на 15.04.24 в 11:28

Задава се 32-рият международен театрален фестивал "Варненско лято"

Международният театрален фестивал „Варненско лято“, който тази година ще се проведе между 1 и 15 юни, отново е приготвил за публиката богата и интересна програма, наситена с  театрални събития от България и чужбина, улични спектакли и концерти. Официалното откриване на фестивала ще бъде на 1 юни на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна,..

публикувано на 12.04.24 в 14:54

"България пее" в Мелницата на Балчик тази събота

Балчик се включва в инициативата „България пее” с концерт на Детската вокална студия и Дамска камерна формация “Music & Joy”. За осма поредна година в рамките на месец април, под егидата на Български хоров съюз, вокалните формации в цялата страна ще изнасят концерти, за да ЗАПЕЕ БЪЛГАРИЯ. Датата е 13 април от 11.30 часа в туристическия информационен..

публикувано на 12.04.24 в 14:29

Публиката даде криле на балчишките театрали за три представления за по-малко от месец

За по-малко от месец три представления на „Боряна“ от Йордан Йовков представя възобновеният балчишки театър. Самодейците от Белия град, които репетират под режисурата на Красимир Ранков в последната година и половина при НЧ „Паисий Хилендарски 1870“, пожънаха голям успех след предпремиерата на 28 март. За да отговарят на големия интерес от страна на..

публикувано на 12.04.24 в 12:29

"Beyond the Flesh" на JP3 - Живко Петров трио с премиера във Варна

“Beyond the Flesh” е заглавието на новия проект с авторска музика на пианистa и композитор Живко Петров . Тя е създадена специално за саундтрака на филма „Плът“ на режисьора Димитър /Дими/ Стоянович , чиято премиера се очаква през 2024г. Част от композициите са записани в студиото на Радио Варна и сега за първи път ще прозвучат пред публика...

публикувано на 12.04.24 в 11:57

Изложбата "Духовната вселена на кралица Мария" предстои в Балчик

Държавният културен институт "Двореца" организира изложбата "Духовната вселена на кралица Мария", Румънската културна асоциация DAR Development. Това е първото от поредицата събития, посветени на 100-годишнината от началото на изграждането на Двореца в Балчик, съобщават домакините. Пред публика изложбата ще бъде представена на 15 април от 17 часа в..

публикувано на 11.04.24 в 14:54