Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова детска градина строят в Добричка община

Снимка: Pixabay

Обществена поръчка за изграждане-проектиране и строителство на детска градина в село Стефан Караджа обяви Община Добричка. Прогнозната стойност е 208 500 лева без ДДС. 

Новата детска градина ще бъде за 14 деца, съобщават от кметската управа.

Зданието ще бъде построено в парцел със затворено вече училище и стара детска градина, които трябва да бъдат премахнати. Новата едноетажна сграда ще разполага със занималня с кът за хранене и спалня, медицински кабинет, кухненски блок, перално помещение и други.

Проектантът трябва да предвиди и отделна зала за спорт и музикални занимания. Общината очаква и проектантско решение за адаптиране на детската градина към евентуални бъдещи промени в броя на децата и в учебната програма.

Крайният срок за подаване на офертите е 10 юни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Реставраторите на варненския музей работят без необходимата лаборатория

Реставраторите на Регионален исторически музей (РИМ)-Варна извършват  реставрационната дейност на няколко различни места, вкл. един коридор и два фургона в двора на музея и от години са лишени от така необходимите им  лаборатории. Вече 16-та година най-големият извънстоличен музей, който е общински, очаква община Варна да предложи подходящ за..

публикувано на 18.10.24 в 14:31

Варна ще бъде домакин на 41-вия конгрес на Международната федерация на екслибрис обществата

Варна ще бъде домакин на 41-вия конгрес на Международна федерация на екслибрис обществата FISAE през 2026-а.  Организатор на събитието ще е Фондация за изкуство Йордан Петков.  В следващите две години президент е ръководителят на организацията-домакин. Така до провеждането на конгреса на  FISAE  през 2026-та година във Варна президент ще бъде..

публикувано на 18.10.24 в 14:09

Ентусиасти почистват Варна в неделя, организират безплатни тренировки на Трета буна

В неделя, 20 октомври, всеки, който забелязва място около себе си, което го дразни заради отпадъците, може да се включи в инициативата, организирана от група ентусиасти, за които спортът и екологията винаги вървят ръка за ръка. Те призовават всеки от нас да излезе в неделя, да вземе една торбичка или чувал, да сложи ръкавиците и да събере малко боклук...

публикувано на 18.10.24 в 10:55

Експерт: Възможно е поскъпване на шофьорския курс

Приетите още миналия месец нови промени в шофьорските курсове и дигитализацията в обучението и изпитите за книжка ще намалят драстично сивия сектор в бранша. Това каза за Радио Варна Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България. Промените обаче е възможно да доведат и до поскъпване на курса , каза още Георгиев,..

публикувано на 18.10.24 в 09:50

Психолог: Нека децата грешат в сигурна среда

Социалното и емоционално развитие на децата от детските градини бе един от акцентите в събитието, на което Варна е домакин - „Дни на иновациите в образованието“. Мотото е учене чрез преживяване за по-ангажирани деца, учители и родители .  Децата от детска градина „Мир“ във Варна дадоха пример как се учат един от друг по време на..

публикувано на 17.10.24 в 15:29

БНР организира за 11-та кампания „Будител на годината“

"Кой е Вашият будител на 2024 г.?"  С този въпрос Българското национално радио се объръща за поредна година към гражданите на България, а стотици от вас вече посочиха своите фаворити сред 10-те номинации. БНР организира за 11-та кампания „Будител на годината“. Избира го аудиторията с гласуване в сайта на медията. Възможността..

публикувано на 17.10.24 в 14:30
Снимката е илюстративна

Експерт: В туризма няма как да заменим с роботи личното отношение

Роботите и роботизираните системи не могат да изместят човешкото присъствие в туризма. Така  коментира темата за навлизане на изкуствения интелект Илин Димитров, съветникът на президента по въпросите на туризма и бивш министър на туризма. Туризмът е услуга, където човек помага на човека. В нашия сектор се прилага лично отношение, което няма как да..

публикувано на 17.10.24 в 11:04