Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2 милиарда лева повече приходи отчита НАП в края на септември

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Към 30 септември Националната агенция за приходите са постъпили 20,2 млрд. лева, което е с 2,2 млрд. лв. повече спрямо същия период на миналата година, сочат данните на НАП.

Това е пореден месец с рекордни приходи, след като към 31 август, агенцията отчете 18 млрд. лв. постъпления - с 2,1 милиарда лв. повече в сравнение с миналата година, отбелязват от данъчната администрация.  

Според изпълнителният директор на НАП Румен Спецов подобрената събираемост е повлияна и от липсата на репресия и натиск от страна на приходната администрация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Новият служебен кабинет полага клетва във вторник

Служебният кабинет с министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева ще положи клетва на извънредно заседание на НС във вторник. Това съобщи от парламентарната трибуна председателстващият заседанието Йордан Цонев: "Вероятно ще има извънредно заседание във вторник, 20-ти август, за клетва на новия служебен кабинет, ако президентът издаде указа за това"...

публикувано на 16.08.24 в 14:50
Варна, Морска градина

Продължава обработването на общински площи и обекти против кърлежи, комари и други вредители

Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” продължава обработката на общински площи и обекти против кърлежи, комари и други вредители. Графикът на дейностите за периода 16 – 23 август 2024 г. включва следните обекти: - В централната част на града около Окръжен съд - обработка на широколистни дървета от дървета от семейство Чинари..

публикувано на 16.08.24 в 14:41

31 август е крайният срок за записване в школите на Общински детски комплекс

31 август е крайният срок за подаване на заявления за записване в школите на Центъра за подкрепа на личностно развитие – Общински детски комплекс, напомнят от центъра. Приемът за учебната 2024/2025 година се извършва чрез електронната система  odk.uslugi.io .  Всяко дете има право да посещава до две школи. Обявите за кастинги, резултатите от..

публикувано на 16.08.24 в 13:46

31-годишен мъж загина от токов удар на строеж в Бургас

31-годишен мъж от село Страцин е загинал от токов удар на строеж в бургаския квартал „Мадика“, съобщи БНР-Бургас. Към 12:30 часа не са били допуснати служители от Инспекцията по труда в Бургас, защото следовател е извършвал оглед на мястото на инцидента, потвърдиха за БНР Бургас от инспекцията.  По време на токовия удар е подаден веднага сигнал на..

публикувано на 16.08.24 в 13:43

Българинът плаща повече за развлечения и ресторант

През юли месечната инфлация е 0.8%, а годишната инфлация за юли 2024 г. спрямо юли 2023 г. е 2.4%. Инфлацията от началото на годината е 1.1%, а средногодишната инфлация за периода август 2023 - юли 2024 г. спрямо същи период година по-рано е 4.1%. Това показват данните на Националния статистически институт относно инфлация и индекси на потребителски..

публикувано на 16.08.24 в 11:28

Няколко катастрофи тази сутрин по АМ "Хемус" близо до Варна

Само за няколко часа са станали три катастрофи около и по АМ "Хемус" близо до Варна, които образуваха тапи, съобщават очевидци в социалните мрежи.  При един от пътните инциденти на разклона за село Неофит Рилски са се ударили два автомобила. Единият от водачите е откаран за преглед в болница, но без видими сериозни наранявания. Изясняват се причините,..

публикувано на 16.08.24 в 10:34

Близо 40 000 души на фестивала за Деня на Варна

Близо 40 000 варненци и гости на града изпълниха пространството около Пантеона по време на празничния концерт за Деня на Варна.  Тази вечер започваме една традиция, която имаме амбицията да наложим занапред във времето. Надявам се да имаме наистина голям варненски фестивал, който ще ни постави на картата на европейските фестивални градове . Искам да..

публикувано на 16.08.24 в 09:58