Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Четири училища във Варна преминават на ротационен принцип на обучение

Онлайн на училище

Четири училища във Варна преминават на ротационен принцип на обучение заради повишена  заболеваемост и карантинирани над 10 процента от паралелките и учителите.  Половината класове ще учат присъствено, останалите дистанционно, съобщи Ирена Радева, началник на РУО-Варна. В края на миналата седмица новата организация въведоха Математическата гимназия и Седмо СУ "Найден Геров", а тази седмица ОУ "Стефан Караджа" и Трета Природоматематическа гимназия. 

Директорите във Варна подкрепят идеята на Съюза на работодателите за краткосрочна ваканция от 28 януари до 2 февруари, каза още тя.ВИЖТЕ ОЩЕ

"Български пощи" възобнови приемането и изплащането на вътрешните парични преводи

"Български пощи" възобновяват приемането и изплащането на вътрешните парични преводи – обикновени и експресни, предаде БГНЕС. Списък на пощенските станции, в които могат да се приемат и изплащат парични преводи е публикуван на сайта на дружеството. Експресните парични преводи могат да бъдат изплатени във всяка пощенска станция от приложения списък, а..

публикувано на 19.05.22 в 15:41

Ресторантьорите застават срещу увеличението на ДДС за вино и бира

Ресторантьорите се обявяват против връщането на старата ставка за виното и бирата - от 9% на 20%. Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изпратиха позицията си до медиите. "Считаме това за целенасочен удар върху нашия бранш и българския туризъм като цяло. Най-засегнатият от пандемията и сега - от..

обновено на 19.05.22 в 15:28

ДБ - Варна са против продажбата на 140 декара общинска земя и тегленето на нов заем

Общинските съветници от „Демократична България” във Варна ще поискат от областния управител да обжалва в съда решението за продажба на 140 декара общински терени, което беше гласувано по време на последната сесия на Общинския съвет. Това съобщи общинският съветник д-р Ивайло Митковски. Той разкритикува поведението на кмета на Варна Иван Портних и..

публикувано на 19.05.22 в 13:50

МОН: Минималната основна месечна заплата на директор в средното образование става 1724 лв. със задна дата от 1 април т.г.

Увеличението на възнагражденията в образователната система с 12,3% от началото на миналия месец вече е в сила и за ръководителите на образователните институции. Това стана след актуализиране на правилата за определяне на заплатите на директорите на общинските и държавните училища, на центровете за..

публикувано на 19.05.22 в 12:51

3 млн. души са работещите у нас

Работещите у нас са малко над 3 млн. души. През първото тримесечие на 2022 г. общият брой на заетите лица е 3 068 000 млн.,   от които 1 632 200 млн мъже и 1 436 000 млн. жени. В сравнение с първото тримесечие на 2021 г. броят на заетите се увеличава с 1.3%. Относителният дял на заетите от населението на възраст 15 и повече навършени години е 52.7%,..

обновено на 19.05.22 в 12:09

Първият паметник на Шарл Азнавур у нас ще бъде във Варна

Паметникът на световноизвестния френски певец и композитор от арменски произход ще бъде открит във Варна на 30 май на площад „Съединение“ от 13 часа. Инициативата и финансирането са изцяло от Общоарменския благотворителен съюз „Парекордзаган“. Тя беше подкрепена Фондация „Азнавур“ и посолствата на Армения и Франция в България. Вече е готов постаментът..

публикувано на 19.05.22 в 11:25