Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лесна работа: Наздравица


В светлата седмица на светлите мисли равносметката е направена, пролетта разцъфтява и всеки от нас продължава в посоката, която е определил като правилна. Време, в което милиони мънички радости засилват цветовете на живота и го правят още по-красив и очарователен. Време за планове и празнични наздравици.

Моята наздравица е за всички красиви мигове, за всички велики дни, моменти и събития, когато душите на хората празнично се усмихват, изпълнени с благодарност и любов.

За всички срещи, споменът за които топли сърцето и в най-сивите дни.

За хората, които загрижено и всеотдайно ни даряват светлина, когато наоколо е мрачно.

За хората, които подават ръка и ни връщат към правилния път в моментите на изпитания, когато спираме обезкуражени... някъде там - преди целта, преди случването, преди резултата. За тези, които не се отказват от нас и в най-лошите ни прояви, защото до край вярват в онова безценно, смислено и добро зрънце, което пазим в себе си. Дават му шанс да оцелее, да расте и закрепва, да се превърне в нашата прекрасна истина; в съкровището, което сме или можем да бъдем.

За всички казани добри думи. За всички хубави думи, които не успяха да стигнат до нас, но са на път и ще донесат сили, кураж и воля за продължение.

За всяка ценна среща. За всяка светла личност. За хората, пожелали да отворят вратата към нашия малък личен свят, да надникнат в него, да останат за малко... Може би дори за повече... А може би дори до последния дъх.

За всеки незабравим миг, за всяка усмивка и подкрепа, с която тези хора ни даряват.

Живеем със своите демони, страдания и тревоги. Имаме своите колебания, въпроси и страхове. И моята наздравица е за всеки, който разбира това и се отнася с търпение и обич. За всеки, който не спира да ни припомня, че предизвикателствата идват с причина и често ключът към справянето е в самите тях, стига да бъдем така прецизни да го потърсим.

Всеки, който се старае да не забравяме колко прекрасен е животът.

Всеки, който вдига прашната завеса на унинието, отваря прозореца, показва ни великолепната гледка, която се открива през него и ни повежда далеч от колебанията - навън, където всичко е възможно и постижимо. Където всяко нещо предстои и очаква ние да пристъпим смело към него, да го създадем, да го оценим, да го оцветим, да му вдъхнем живот, да продължим в негова чест, изпълнени с благодарност и щастие за всичко тук и сега.

За всеки човек, който приема да бъде част от живота ни с всички негови важни истории, тихи моменти и светли празници.

За всички наздравици, които вдигнахме през годините и за тези, които предстоят!

За всички щури танци, които не пропуснахме. За всяка песен, която изпяхме силно и щастливо, така че целият свят да чуе, да приеме щастието ни, да се зарази от него и да го умножи по още милиони като него, озвучени от милиони други хора с песен, целувка, дума или смях. За да

расте щастието, да блестят погледите и нещата, с които се захващаме да стават все по-смислени и добри.

Всеки има свой начин да почувства съвършенството на празника, всеки има своя велик и специален ден. Каквото и да е лицето на Вашия празник, желая Ви душата му да е светла, чиста и волна!

Великият ден, а в него - ние и любимите ни хора, готови за радост, успехи и много следващи велики и щастливи дни.

автор: Даниела Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Модели с женствени форми вместо слаби красавици се налагат според новите тенденции

Концепцията за красотата на жената се променя през годините. От много слаби момичета преди години към модели плюс сайз, тоест близки до нормалните мерки на реалната жена.                         Кастингът за най-грандиозния конкурс за красота Мис Варна 2024 ще бъде на 14 юли Светското модно събитие е от 16:00 часа в комплекс Морско..

публикувано на 11.07.24 в 16:27
Венета Тодорова, ръководител

Сахарска жега настъпва от неделя

Още по-горещо време ни очаква през следващата седмица. Причина е сухата и гореща въздушна маса, която идва от Тунис и Мароко. Жегите ще започнат още в неделя. Това съобщи за Радио Варна Венета Тодорова, ръководител "Прогнози" в НИМХ-Варна. Тя уточни, че няма нищо необичайно в морското вълнение, което задържа за дълго червения флаг по спасителните..

публикувано на 11.07.24 в 13:45
Жълтокрака чайка, познатa още като Гларус

Жител на "Чайка": Улиците – мръсни, а служителките по чистотата - постоянно в почивка

Жители на ж.к. Чайка недоволстват от лошата поддръжка на чистотата по улиците. Служителите по чистотата не си вършат работата, а от озеленяването дори не са минавали от тук, оплака се Димитър Димитров. Жените, които трябва да чистят улиците, замитат листата под храстите и сядат да пушат цигари. Изпращани са сигнали до управителя им, но..

публикувано на 11.07.24 в 12:31
Бенджи Грегъри

Отиде си Бенджи Грегъри, изиграл ролята на Брайън Танер в "Алф"

Американският актьор Бенджи Грегъри е починал на 46-годишна възраст. Актьорът, който изигра ролята на Брайън Танер в популярния ситком "Алф", е починал на 13 юни, но информацията за смъртта му излиза почти месец по-късно, предават БГНЕС, "Ню Йорк таймс" и USA Today. Към момента не е ясна причината за трагичния край на актьора. Намерен е мъртъв в..

публикувано на 11.07.24 в 10:03

Бутан - страната с министерство на щастието

Бутан, малкото кралство в Хималаите, е страна, в която щастието е основно право, което е гарантирано от конституцията. Грижа за това всички да бъдат щастливи задача има Министерството на щастието. Това припомни пътешественикът Пламен Узунов. Щастието се крепи на четири основни стълба. Водещо е житейското правило да живееш природосъобразно, да опазваш..

публикувано на 10.07.24 в 15:57

През април 2024 г. вносът на стоки на България от ЕС се увеличава с 11.9%

През периода януари - април 2024 г. износът на стоки от България за ЕС намалява с 6.4% спрямо същия период на 2023 г. и е на стойност 17 680.1 млн. лева, съобщиха от НСИ. Основни търговски партньори на България са Германия, Румъния, Италия, Гърция и Франция, които формират 62.0% от износа за държавите - членки на ЕС .При износа, разпределен според..

публикувано на 10.07.24 в 13:38

Колаген и биотин, строителните материали на красотата

В днешния свят, където външният вид играе важна роля, много жени търсят начини да подобрят здравето и красотата на косата, ноктите и кожата си. Колагенът и биотинът са две ключови съставки, които могат да ви помогнат да постигнете тази цел. Тези хранителни добавки предлагат множество ползи, които ще разгледаме в тази статия. Какво е Колаген?..

публикувано на 09.07.24 в 13:56