Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Антистрес терапия с дебютен сингъл

Антистрес терапия е пловдивска група, но музиката ѝ бори стреса навсякъде в страната. Новата им песен е озаглавена "В Капана" и, въпреки че става дума за пловдивския квартал на индустриите "Капана", според китариста Иво Матеев всеки е свободен по свой начин да интерпретира посланието на песента:

"В Капана" е дебютният ни сингъл. Сигурен съм, че много от българите вече са посещавали този квартал в центъра на Пловдив, а на тези, които все още не са, горещо препоръчвам да го направят, защото това е едно много интересно място и през деня, и през нощта. В песента се разказва предимно за вечерни приключения но, въпреки че живея там, лирическият герой от текста не съм аз, а нашият барабанист.Съставът на Антистрес терапия включва Николай Тотев - китара, Георги Узунов - бас, Николай Цеков - барабани, Иван Мелин - тромбон и вокал, и Иво Матеев - китара, който в предаването Улица "Събота" сподели още, че групата работи върху нов материал:

Почти сме финализирали втория ни сингъл, който ще носи заглавието на бандата - "Антистрес терапия". Със сигурност ще го пуснем до края на лятото. Освен това планираме да заснемем видео към "В капана", по което съвсем скоро започваме работа. Иначе имаме още много идеи, които постепенно ще се превръщат в нови песни.

Целия разговор чуйте в прикачения звуков файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Художникът Васил Василев: За да рисуваш, трябва да си научен да гледаш

На 23 юни варненският художник Васил Василев откри самостоятелна изложба в Зала „Ателие Георги Велчев“ на Художествения музей „Георги Велчев“, филиал на Градската художествена галерия “Борис Георгиев” – Варна. Колекцията представя около двайсет платна живопис, създадени от 2017 г. насам, като повечето са нови работи, рисувани през..

обновено на 04.07.22 в 09:43
Васко Начев

Енергиен експерт прогнозира високи цени на природния газ тази и следващата години и нормализация на пазара през 2024-а

Една трета от природния газ, необходим за икономиката на България, вече е осигурена с дългосрочния 25-годишен договор с Азербейджан.  За обзорното предаване на Радио Варна енергийният експерт Васко Начев допълни, че що се отнася до втечнения газ, който пристига от САЩ и запълването на останалите 2/3, те се изпълняват в спешен порядък, без..

публикувано на 02.07.22 в 14:47

Милко Божков дари ценна картина на Варненската градска галерия

Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна, получи ценно дарение от един от най-ценените български художници на нашето време - Милко Божков. Свързаният с Варна артист дари на големия художествен музей на морския град своя картина от изключително успешния си проект с поета Борис Христов - “Салонът на природата”. Дарението..

публикувано на 01.07.22 в 10:10

Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов представят "Светът на киното в музика"

Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов представят "Светът на киното в музика" в над 30 градове на страната. Концертите са заедно с Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов.  По думите им това е спектакъл, който отваря вход към една друга реалност, едно раздвижващо душата събитие. Включени са мелодии от знакови..

публикувано на 30.06.22 в 08:40

Каква е "Автобиографията на един скенер"

"Автобиографията на един скенер“ е музикален спектакъл, в който са включени 15 авторски поп-рок композиции, танци и мултимедия. В него Стефан Петров разказва своята история за мястото на човека под слънцето. Младият мъж търси своята професия, но проблемът му е, че не може да избере една, защото има твърде много разнообразни интереси. Опитвайки се..

публикувано на 29.06.22 в 09:10
Димитър Аврамов

Димитър Аврамов: По-вероятни са предсрочни избори, отколкото правителство в рамките на настоящия парламент

Днес държавният глава Румен Радев ще продължи консултациите с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно събрание за връчването на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент. В 9.00 часа са насрочени консултации с представители на парламентарната група на "Има такъв народ", от 10.15 часа – с представители..

публикувано на 28.06.22 в 08:35

Цените на селските имоти вървят нагоре, търсенето също

Пандемията накара много хора да предпочетат да променят коренно начина си на живот и от големия град да заживеят на село. Най-честитят отговор, който получаваме когато попитаме някой защо е предпочел селото е, че там е по-хубаво, по-тихо и далеч по-спокойно от града. Готовите къщи в селата са най-търсени предимно от млади семейства...

публикувано на 27.06.22 в 07:57