Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души са загиналии при катастрофи в страната през изминалото денонощие

Снимка: БГНЕС

През изминалото денонощие на територията на страната са регистрирани 19 тежки катастрофи, при които са загинали двама души, а 19 са ранени, съобщиха от МВР.

В София са се случили три тежки и 24 леки пътни инцидента. Ранени са трима души.


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обмислят варианта части от центъра на Варна да се превърнат в изяло пешеходни зони

Затварянето за автомобили за част от центъра на Варна няма да е еднократен акт, подчерта кметът Благомир Коцев. По думите му свободните от автомобилен трафик пространства могат да се превърнат в привлекателни места за варненци. " Обмисляме варианта зоната да бъде затворена за постоянно, а не само по празници" , каза още Коцев.  На 1 и 2 юни..

публикувано на 04.06.24 в 09:10

По-малко наблюдатели за изборите 2 в 1

Международните наблюдатели този път няма да са толкова много, колкото на предходни избори.  Това съобщи в интервю за БНР Десислава Христова, която е с дългогодишен опит в наблюдението на избори. Тя подчерта, че е важно да има страна извън тесния партиен интерес, която да следи равнопоставения достъп на гражданите до изборния процес. "Да има едно..

публикувано на 04.06.24 в 08:49

Работодатели и синдикати на среща със здравния министър

Ръководството на Национален синдикат "Защита" ще проведе среща със здравния министър Галя Кондева в опит да се стигне до споразумение и подписване на национален рамков договор. Без постигнато съгласие между работодатели и синдикати завърши поредният опит от преговори за подписването на колективен трудов договор в здравеопазването вчера. Досега..

публикувано на 04.06.24 в 08:38
Снимката е илюстративна

Катастрофи блокират движението в кв. "Аспарухово" и по моста

Две катастрофи в посока Варна затрудняват тази сутрин движението от кв. "Аспарухово" и по пътя от Бургас за Варна.  Едната катастрофа е станала на пътя Бургас - Варна близо до Аспаруховия мост в посока града, а другата - на бул. "Народни будители", до кръговото кръстовище до районното кметство. Сигнал за първото произшествие е получен в 7.22..

публикувано на 04.06.24 в 08:04

Слънчево време, на места ще превали

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има следобед. На места, главно във вътрешността, ще превали краткотраен дожд, възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от южна четвърт, който следобед във вътрешността ще се обърне от запад-северозапад, а по Черноморието ще е слаб до умерен от..

публикувано на 04.06.24 в 06:14

Адресите без ток

На 04.06.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - м-ст Изгрев, м-ст Кемер дере, м-ст Папаз чайр, ул. Дубровник 7, 8, ул. Евлоги Георгиев 20, 21, 22, 23, 24, 25, ул. Емил Марков 2, бул. Христо..

публикувано на 04.06.24 в 05:00

8 530 лева бяха събрани по време на Благотворителното гребане в тандем пред Радио Варна

8530 лева бяха събрани по време на Благотворителното гребане 100 км в тандем с гребни тренажори пред Радио Варна.  Кампанията събра подкрепа още от 8 часа сутринта на 1 юни в Морската градина, където Мей Максин и Николай Колев гребаха в тандем 100 км на гребен тренажор, за да подкрепят Операция "Плюшено мече" в помощ на талантливи млади хора без..

публикувано на 03.06.24 в 17:29