Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Библиотекар: Днес младите хора четат по различен начин

Снимка: архив

От 2006 година насам 11 май официално се чества у нас като Ден на библиотекаря. За опазване на знанието и храма на книгата се грижата точно библиотекарите. За предизвикателствата в професията разказа най-малдият служител в Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна Анна-Мария Попова в разговор със Светлана Вълкова.

Анна-Мария приема библиотеката като своя кауза. Отраснала е между стените й и стотиците книги, които са й помогнали да оформи стила си на писане. Любовта към литературата е семейна черта - първо майка й работи в библиотеката. Сега Анна-Мария отговаря за дигиталния маркетинг. Обича дизайна, да пише текстове, но най-голямо удовлетворение и носи добре свършената работа. Чрез социалните мрежи и изработените от нея стратегии посланията на библиотеката достигат до много повече хора, а така читателите постоянно се множат. Не е съгласна с твърдението, че младите четат по-малко. 

Младите хора четат по различен начин, те имат голям достъп до информация и си набавят необходимата литература и чрез средствата на новите технологии, каза експертът "Дигитален маркетинг" и подчерта, че библиотеката не изостава в това отношение.

Чуйте повече от разговора на Светлана Вълкова с Анна-Мария Попова:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Художникът Георги Кенаров, жури в конкурса на Радио Варна: В детската рисунка за мен най-важна е емоцията

В навечерието на Рождество Христово и Нова Година, Радио Варна организира своя традиционен конкурс за детска рисунка . Тази година темата е  „Коледна приказка”.  Това е осмата поредна година, в която медията приканва всички деца на възраст от 6 до 16 години да ни изпратят свои произведения. Форматът трябва да е 35/50 см, а материалите,..

публикувано на 30.11.23 в 08:10
Новата библиотека в Бургас отвътре

Арх.Жечев: Конкурсът на Община Варна за нова сграда на библиотеката беше спечелен от проект, който не отговаряше на обявените условия

Сградата на библиотеката в Бургас, проектирана от варненски архитекти, спечели награда на Европейската комисия. Проектът на обновената сграда, на арх. Делян Жечев и арх. Любка Ситронова, спечели наградата на публиката в конкурса на Европейската комисия REGIOSTARS 2023 , в съревнование с 228 кандидатури от цяла Европа. Ние спечелихме конкурса с..

публикувано на 29.11.23 в 12:13

Земеделските производители се обявиха срещу продажбата на държавни земи

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) се обяви против предложението за продажба на 20% от държавният земеделски фонд. Това коментира за Радио Варна новият изпълнителен директор - Живко Живков, който е бивш директор на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ). Според него още със старта на своята работа Управителният съвет..

публикувано на 29.11.23 в 08:00

Покана от Красимир Машев за "Кални бани"

Красимир Машев e eмблематична личност във Варна. Преминал е през закалката на вътрешното министерство като криминалист, редактор в авторитетното издателство "Георги Бакалов". Известен поет-сатирик, с утвърдено място и име в българската сатира. Автор на документалната поредица "Свидетели на времето", на "Антология на българската епиграма". Книги за..

публикувано на 28.11.23 в 07:30

Johan Längquist (CANDLEMASS): Да летя по света, за да изнасям концерти – това е привилегия

Интервю с Johan Längquist (CANDLEMASS) CANDLEMASS е от онези групи, които постоянно сменят вокалистите си. И въпреки това винаги звучат убийствено. Днес зад микрофона е гласът от иконичния „Epicus Doomicus Metallicus” – албумът, променил екстремната музика. Johan Längquist става постоянна част от CANDLEMASS през 2018 година и вече има два албума..

публикувано на 27.11.23 в 08:30

Готова ли е Варна за нова визия и за сняг през зимата?-питаме кмета

Имаме пълна готовност за справяне с последиците от снеговалежа, който се очаква и във Варна през уикенда. Това заяви за Радио Варна кметът на града Благомир Коцев. Той обясни,че снегопочистването ще се осъществява от фирмата, с която общината има договор за почистването на район  „Аспарухово“:

публикувано на 25.11.23 в 11:54
Победителят в конкурса за 2022 г.- Димана Рашева, 9 г. от Варна

Зимните празници идват - рисувайте, деца!

В навечерието на Рождество Христово и Нова Година, Радио Варна организира своя традиционен конкурс за детска рисунка. Тази година темата е  „Коледна приказка”.   Това е осмата поредна година, в която медията приканва всички деца на възраст от 6 до 16 години да ни изпратят свои произведения.  Очакваме детските творби до 30 ноември 2023 г...

публикувано на 24.11.23 в 11:10