Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Благомир Коцев нареди прилагането на дисциплинарни мерки за нарушения на срокове и процедури в общината

Благомир Коцев
Снимка: БНР - Варна

Във връзка с установени нередности в административните процеси в общината, кметът Благомир Коцев нареди да се приложат поредица от мерки за затягане на дисциплината и спазване на сроковете и процедурите от звената в общината. До кмета ежедневно се изпращат множество сигнали на граждани, контрагенти по договори с общината и партньори, в т.ч. и ръководства на различни европейски програми, за забавяния или неточности от страна на администрацията по процедури, срокове, дела и договори, съобщават от общинския пресцентър.

По този повод Коцев възложи на заместник-кметовете да започне прилагането на дисциплинарни мерки по отношение на всички административни нарушения, както и одити и оптимизиране на звената.

След като е извършена проверка по сигнали за общинския комплекс за социални услуги за възрастни хора "Гергана" е изготвен доклад, съдържащ данни за установени нарушения на трудовата дисциплина и етичния кодекс от страна на директора на дома. Във връзка с констатациите на доклада, кметът удовлетвори молбата за напускане на директора на комплекс "Гергана", считано от 1 януари 2024 г.

Прието е предложението и на директора на Дирекция „Правно-нормативно обслужване“ в Община Варна за започване на производство по реда на раздел ІІ от Закона за държавния служител за налагане на дисциплинарно наказание на главния юрисконсулт на Община Варна за допуснати нарушения в срокове по процесуално представителство. Причината е издадено от Окръжен съд – Варна решение от 10.11.2023 г., с което е отхвърлен предявен от Община Варна иск по дело, по което общината след това е пропуснала сроковете за обжалване пред Варненски апелативен съд. Жалба е депозирана в деловодството на Окръжен съд – Варна, ведно с мотивирана молба за възстановяване на срока за обжалване едва на 20.12.2023 г. Във връзка с това нарушение, кметът приема предложението на директора на дирекцията за наказание на отговорния главен юрисконсулт на общината.

Във връзка с множество забавяния на процедури и процеси по различни проекти с европейско финансиране, поставящи под риск безвъзмездна финансова помощ или други ресурси на общината, по-рано кметът Коцев освободи от длъжност директора на дирекция „Европейски и национални оперативни програми“. Възложен е доклад с предложения за санкции на ръководителите на проекти, при които е установен риск или вече е ясно, че ще бъдат наложени финансови корекции на Община Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пейзажи от Варна

32 градуса в неделя във Варна

През нощта ще е ясно. Във вътрешността ще е почти тихо, а по Черноморието ще духа слаб северен вятър. Минимални температури между 16° и 21°, по крайбрежието до 23°, за Варна около 21°. През деня ще е предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Тогава на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще..

публикувано на 24.08.24 в 15:42

Очаква се скоро Франко Неро да се снима в българския филм „Аве Мария“

Искрено съм се забавлявал по време на кариерата си,тъй като съм от малкото актьори, които са се снимали във всички жанрове-това каза на пресконференция във Фестивалния и конгресен център-клон на НДК във Варна италианската кинолегенда Франко Неро. Той сподели, че е имал късмета да работи с гениалния режисьор Куентин Тарантино и с великия актьор..

публикувано на 24.08.24 в 15:22
Плаж к.к.

Ваканционно селище "Албена" отбелязва своята 55-та годишнина

Както през последните 55 година, на всеки 24-ти август от далечната 1969 година, ваканционно селище "Албена" ще отпразнува своя рожден ден с празничен концерт и много изненади за своите гости и приятели.   Кулминация в програмата за отбелязване на годишнината ще бъде шоуто на знамения цигулар Васко Василев, което започва точно в 21:30 ч. на..

публикувано на 24.08.24 в 12:01

Девня празнува с богата програма няколко дена

Девня ще отбележи 55-ата си годишнина от обявяването си за град с четиридневна програма. Сред звездните изпълнители на празничния концерт са фолклорен ансамбъл „Варна“, кипърската звезда Аристос Константину & бенд, група „Тангра“ и фолкдивата Камелия, научи Moreto.net На 27 август се навършват 55 години, откакто селата Девня, Река Девня и..

публикувано на 24.08.24 в 11:56
Снимката е илюстративна.

Пожари избухнаха на остров Крит

Три нови пожара са избухнали на гръцкия остров Крит. Все още не е загасен и..

публикувано на 24.08.24 в 11:45
Паметникът на Свободата на вр. Шипка

Радев: Шипка е кръстопът на историческата ни съдба

Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината. Вече 147 години подвигът на българските опълченци е стожер на националната ни памет, на обичта към Отечеството, символ на възродения български дух и на саможертвата в името на свободата, това..

публикувано на 24.08.24 в 11:27

Един загинал при тежка катастрофа по пътя за ГКПП „Маказа“

Тази сутрин около 8.00 часа стана тежка катастрофа в района на село Първица, на главния път за ГКПП „Маказа“ , община Кирково. При инцидента са се ударили две коли. Една от тях е управлявана от 86-годишен шофьор, който е загинал при удара. Пътниците от другата кола са откарани за преглед в болница в..

публикувано на 24.08.24 в 11:25