Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коу се готви за президент на МОК

Автор:

Президентът на Световната атлетика Лорд Коу каза, че ще обмисли "сериозно" кандидатурата си за президент на Международния олимпийски комитет (МОК).
 Томас Бах, настоящият президент, обяви в събота, че ще се оттегли през 2025 г. след 12 години на поста.
 Подобно на Бах, Коу е в своя трети президентски мандат начело на Световната атлетика, след като се кандидатира без съперник, за да продължи ролята си през 2023 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Успешна Олимпиада за България

Завършиха Олимпийските игри в Париж. Българското участие беше повече от добро, дори неочаквано. Нашите състезатели се завърнаха с 3 златни медала, сребро и 3 бронзови отличия.Борбата и щангите, заездно с художествената гимнастика отново доказаха, че са водещи спортове у нас. Чуйте краткия коментар за българското участие.

публикувано на 12.08.24 в 11:45

Закриха Олимпийските игри в Париж

Закриха Олимпийските игри в Париж. Специална церемония в която участваха и българските олимпийци.Отново имаше много много изненади, много цвегхове, лазерни ефекти и ...Том Круз. Американската звезда се появи в края, като взе олимипйското знаме и потегли с мотор към САЩ, за да подчертае следващото домакинство на Игрите, което през 2008г е в Лос Анджелис...

публикувано на 12.08.24 в 09:51

Загуба за българите в Ираклион

Националният отбор на България за момчета U16 загуби и последния си мач от груповата фаза на Европейското първенство в Ираклион. Баскетболистите на Янко Янков отстъпиха на завършилия на пето място на шампионата преди година отбор на Германия с 52:86 в директен сблъсък за третата позиция в групата. По регламент всички отбори продължават към..

публикувано на 12.08.24 в 09:47

Мъж се опита за изкачи Айфеловата кула

Мъж беше арестуван за изкачване на Айфеловата кула в неделя, часове преди церемонията по закриването на Олимпиадата, съобщи парижката полиция.Мъжът бил забелязан да се изкачва на кулата около 14:45 местно време и служителите незабавно се намесили и го арестувало, казват от полицията. Няма повече подробности за мотивацията и националността на мъжа...

публикувано на 12.08.24 в 09:46

САЩ взеха златото на Игрите в Париж

В женския футбол на Игрите в Париж триумфът е за тима на САЩ. Британската специалистка Ема Хейс изведе американките до златото в първата си голяма надпревара откакто пое отбора. На финала те победиха Бразилия с 1-0.

публикувано на 11.08.24 в 15:41

Важна победа за България срещу Нидерландия

Националният ни отбор за жени под 20 години изигра изключително силен мач срещу Нидерландия в петия ден от Европейското първенство, на което сме съдомакин заедно с Ирландия (5-17 август). За радост на публиката в столичната зала "Христо Ботев" нашите момичета бяха категорични срещу един от най-добре представящите се състави до този момент в Група I –..

публикувано на 11.08.24 в 15:39

"Левски" продължава да лидерства

„Левски“ затвърди отличния старт на шампионата и постигна четвърта поредна победа. Жертва на „сините“ стана „Крумовград“, а головете за крайното 3:0 вкараха двамата централни нападатели Алекс Колев и Мустафа Сангаре. Двубоят се игра пред близо 12 000 зрители и отлична атмосфера на стадион „Георги Аспарухов“. С пълния актив от точки „Левски“ оглавява..

публикувано на 11.08.24 в 09:54