Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От понеделник тръгват германските вагони на влаковете София – Варна и Варна – София

Снимка: БГНЕС

От понеделник (19 август) четири от новодоставените германски вагони ще бъдат композирани в бързия влак от София за Варна, заминаващ от Централна гара в 10,00 ч. Други четири ще бъдат включени към бързия влак, потеглящ от Варна за София в 09,25 ч. Двете композиции с климатизирани вагони ще пътуват всеки ден и ще се движат по маршрут София-Пловдив-Варна и Варна-Пловдив-София, съобщават от БДЖ.

БДЖ продължава поетапното пускане в движение на новодоставения подвижен състав от Deutsche Bahn, уточняват от държавната железница.

След финализирането на процедурите по технически прегледи и сертификация, всички вагони ще бъдат включени в пътническите влакове в страната.

Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени от касите в гарите, в специализираните железопътни бюра и през системата за онлайн билетоиздаване, която е достъпна на електронен адрес: https://bileti.bdz.bg/.

При закупуване на билети за отиване и връщане пътуващите могат да ползват 20 % намаление от редовната цена на билета.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът Varna BREEZE by EXIT продължава с безплатна програма до 18 август

Музикалният фестивал Varna BREEZE by EXIT продължава и тази вечер с пълна програма под Пантеона в Морската градина. Входът за всички изпълнения (с изключение на VIP секторите) е свободен. На по-малката сцена (Urban Stage) днес ще излязат любимците на варненската публика NDOE, FYRE, Явката ДЛГ, Madmatic, а след 22:30 ч. програмата ще продължи с..

публикувано на 16.08.24 в 17:57

Повишено съдържание на нитрати откриха във водата на аксаковското село Зорница

Питейната вода в аксаковското село Зорница е замърсена с нитрати. Резултатите от взетите проби показват превишаване на нормата по този показател. Във водата са отчетени  55 мг/л нитрати, при норма – 50 мг/л, съобщават от Областна администрация - Варна. Не са установени заболявания, предавани по воден път. Здравната инспекция предупреждава, че..

публикувано на 16.08.24 в 17:26

За трета поредна събота жителите на селата Попович и Дюлино излизат на протест заради незавършен път

За трета поредна събота жителите на село Попович и село Дюлино  организират протест заради незавършен ремонт на три километрова отсечка  - връзка с Бяла и Обзор, съобщават организатори на акцията. Недоволните посочват, че дейности по проекта са извършвани само три месеца през 2023 година от юли до септември, след което са преустановени...

публикувано на 16.08.24 в 16:41

Екоминистърът: Няма изгледи за воден режим в нито едно населено място, черпещо вода от язовири на МОСВ

Няма изгледи да бъде въведен воден режим в нито едно населено място, черпещо вода от язовири на Министерството на околната среда и водите. Това каза ресорният министър Петър Димитров.  Министерството на околната среда и водите управлява водите в 52 комплексно значими язовира у нас,12 от тях са за битово-питейни нужди, а пет-за резервно..

публикувано на 16.08.24 в 16:05

Новият служебен кабинет полага клетва във вторник

Служебният кабинет с министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева ще положи клетва на извънредно заседание на НС във вторник. Това съобщи от парламентарната трибуна председателстващият заседанието Йордан Цонев: "Вероятно ще има извънредно заседание във вторник, 20-ти август, за клетва на новия служебен кабинет, ако президентът издаде указа за това"...

публикувано на 16.08.24 в 14:50
Варна, Морска градина

Продължава обработването на общински площи и обекти против кърлежи, комари и други вредители

Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” продължава обработката на общински площи и обекти против кърлежи, комари и други вредители. Графикът на дейностите за периода 16 – 23 август 2024 г. включва следните обекти: - В централната част на града около Окръжен съд - обработка на широколистни дървета от дървета от семейство Чинари..

публикувано на 16.08.24 в 14:41

31 август е крайният срок за записване в школите на Общински детски комплекс

31 август е крайният срок за подаване на заявления за записване в школите на Центъра за подкрепа на личностно развитие – Общински детски комплекс, напомнят от центъра. Приемът за учебната 2024/2025 година се извършва чрез електронната система  odk.uslugi.io .  Всяко дете има право да посещава до две школи. Обявите за кастинги, резултатите от..

публикувано на 16.08.24 в 13:46