Няма напрежение в Куклен, всички деца са на училище

В Куклен всичко е нормално. Всяка сутрин коментираме с майките случващото се в Сливен и Ямболско. В Куклен няма деца, които да не посещават училище или детска градина . Това заяви Мариана Рангелова, здравен медиатор в социална фондация „Инди Рома 97“..

публикувано на 09.10.19 в 11:00

България е лаборатория за телепопулизъм

Партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“ предизвика различни реакции и коментари. Предстои ли ново шоу на политическата сцена – интервю с доцент Антоний Гълъбов. Тази политическа формация, е изградена върху основата на частна..

публикувано на 09.10.19 в 10:27

Профилактичните прегледи спасяват от рак на гърдата

НЗОК да финансира адекватно рака на гърдата. За това  настояха лекари от фондация „Експерти срещу рака“. Диагностицират се около 4000 жени  годишно, като при правилна диагностика  в ранен стадии заболяването е лечимо. Темата коментира д-р Росица..

публикувано на 08.10.19 в 16:28

Скоро ще се изясни положението около "Астрал холидейс"

Две седмици след фалита на "Томас Кук" и една от най-големите български туристически компании спира работа - пловдивският партньор на компанията "Астрал холидейс".  Всяка една туроператорска фирма е търговец по смисъла на Търговския закон и това, че..

публикувано на 08.10.19 в 09:55
Коста Филипов

Закъсняхме да посочим условията на Северна Македония

Северна Македония получи няколко условия преди да поиска подкрепа за членство в ЕС от Македонския научен институт в България. Журналистът  Коста Филипов  описва в програма "Точно днес" важните точки от декларацията на колегите му.  Коста Филипов каза,..

публикувано на 08.10.19 в 09:47

Проблем в здравеопазването е липса на стандарт за заплатите

За новите 200 млн. лева за болничната помощ в бюджет 2020-та на НЗОК, след поредната протестна акция, този път на синдикалистите - говорим с д-р  Костадин Чифлигаров , заместник-председател на БЛС в Пловдив. Д-р Чифлигаров каза, че т.нар. съотношение..

публикувано на 08.10.19 в 09:45

Ипотечните кредити се увеличават при ниски лихви

Тихомир Тошев кредитен консултант коментира, че пазаруването на кредит се увеличава, защото хората са по-смели, като разполагат с по-високи доходи. Калкулира ли се факторът страх? Говри ли се за навлизане на нова криза? Страхът не е..

публикувано на 07.10.19 в 16:52

Да кажат кои клинични пътеки ще бъдат увеличени

200 милиона лева повече за болнична помощ  ще има в бюджета на Националната здравноосигурителна каса догодина. Това договориха на среща КНСБ и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.  Сумата ще бъде основно за увеличение на клиничните..

публикувано на 07.10.19 в 16:35

Туроператорите очакват добър зимен туристически сезон

 Фактът,  че за седми пореден път провеждаме срещата между бизнеса и местната власт,  би  трябвало да  говори сам за себе си и за полезността на това събитие. Нашата основна цел е да изведем България като една предпочитана дестинация  на..

публикувано на 07.10.19 в 11:48

Великобритания е водещата образователна дестинация

Традиционно изложението „Световно образование“ се радва на голям интерес. Нашата цел е да помогнем на бъдещите кандидат-студенти,  ученици и родителите  им с информация за учебните заведения в чужбина, финансовите условия, ранно кариерно..

публикувано на 07.10.19 в 11:16