Търсим първопричината за проблема в здравеопазването

В област Пловдив в „Детско училищно здравеопазване“  фиксираните нива в отрасловия колективен трудов договор за сектор „Здравеопазване“ в по-голямата си част са постигнати. Така е например в община Асеновград, Пловдив, където нивата са достигнали..

публикувано на 07.10.19 в 10:46

Вечер на добродетелите подкрепя деца в риск

Фондация „За нашите деца“ провежда „Вечер на добродетелите“ в София. Каузата на събитието е шанс за пълноценно развитие и щастливо детство за деца от 0 до 7 години. Набраните средстава ще бъдат предоставени на двата комплекса за ранно детско..

публикувано на 07.10.19 в 10:32

Парите от ЕС за борба с чумата не стигат до ловците

Ние имаме готовност да спазваме изискванията, които се налагат срещу разпространението на африканската чума. Всъщност готови сме от 2 месеца.  Това каза в интервю по Радио Пловдив д-р Васил Паница, председател на пловдивското ловно-рибарско..

публикувано на 04.10.19 в 16:18

Да се стигне до консенсус между МЗ, МС и медицинските сестри

Липсата на добра комуникация за промените на начина, по който ще бъде финансирано покачването на заплатите на медицинските сестри е първата причина за напрежението в здравния сектор в момента. Това е мнението на здравния експерт Аркади Шарков...

публикувано на 04.10.19 в 15:59

Европейската инициатива "Край на клетките" стигна до ЕК

В Световния ден за защита на животните,  който се отбелязва от 1931г. ,  разговаряме с Явор Гечев от фондация „Четири лапи“. Денят е един от поводите, хора и организации да насочват вниманието към насилието върху животните. Явор Гечев..

публикувано на 04.10.19 в 10:24
Татяна Лютакова, отличничка от Факултета по дентална медицина в МУ Пловдив

Най-важното от Хипократовата клетва е да мислим за хората

Татяна Лютакова e една от 6-мата отличници от Факултета по дентална медицина в МУ Пловдив. Тя е с най-високия успех. Разказва, че  майка й е лекарка в Спешна помощ от дълги години и тъй като непрекъснато е била покрай нея, винаги е знаела, че и..

публикувано на 04.10.19 в 10:08

Панаир в Смолян, изложение в Родопите през октомври

В програма „Точно днес“ -  посока Родопите и събитията в Смолян и региона тази есен. По календара първи започва традиционният Устовски панаир , който се откива тази вечер в квартала на града. Другата седмица, на 10 октомври е началото на..

публикувано на 04.10.19 в 09:44

Турция игра нечестно за "Фолксваген"

Офертата, която дадохме на „Фолксваген“, беше най-доброто, което България някога е давала  на стратегически инвеститор. Това каза в Пловдив бившият президент Росен Плевнелиев, който е председател на Автомобилен клъстер България.  Той благодари на..

обновено на 03.10.19 в 16:11

Ще настояваме за актуализация на бюджет 2020-та на НЗОК

Как ще завърши историята за парите в здравеопазването преди националния протест на медицинските специалисти, организиран от КНСБ и БАПЗГ – разговор с д-р Иван Кокалов , заместник-председател на синдиката и член на НС на НЗОК. Доктор Кокалов каза пред..

публикувано на 03.10.19 в 16:03

Средствата не са единствената мотивация за учителите

Кабинетът одобри повече средства за учители за работа в училища в проблемни области. С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите, които се включат в националната програма "Мотивирани учители" и пожелаят да работят в училища с проблемни..

публикувано на 03.10.19 в 10:37