Молескин

Снимка

Молескин е предаване за култура и музика

„Молескин“ е черен класически тефтер. Качество. Елегантност. Простота. И кожа на къртица. B радио пространството „Молескин“ е място за култура, изкуство и музика. Ъгъл за неочаквани срещи с непознатите страни на познати лица. Друга перспектива връху градската култура.

 „Молескин“ представя актуални събития от света на културата и съвременното изкуство, ще ви среща с артисти, писатели, музиканти и режисьори. Всяка седмица ще има по една личност в светлината на прожекторите, която ще споделя за своята работа и любима музика под формата на радио дневник.

"Молескин" е в ефир от 9 май 2014г. - всеки петък от 14.00 часа. И още веднъж - в неделя от 15.00.

Тук може да чуете всички издания на "Молескин"

Водещи: Виктор Янков и Стефка Цанева – хора с опит в разнопосчните бродения из културните ландшафти.


Боряна Нейкова гостува в "Молескин"

В "Молескин" Боряна ще пусне част от любимата си музика и също така ще научим повече за първата й книга "Където за кратко е имало куче" с редактор Георги Господинов. Какво знаем досега за Боряна: набор '92 от София, свири на арфа и пиано, завършва..

публикувано на 27.11.15 в 13:26

Мартина Вачева гост на „Молескин“

Илюстратор и художник, чийто стил няма как да сбъркаш, в "Молескин" говорим с нея за изложбата и Serial Portraits посветена на сериали от 90-те, които добре помним от екрана на БНТ.  Мартина е фен на сайкъделик рок, Линч и Бунюел.  Тя илюстрира..

публикувано на 20.11.15 в 15:33

Иван Джеферов гостува в "Молескин"

Иван Джеферов e на 26 години. Завършил е "Информатика" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".  Съосновател е на BizLabs, на софтуерна фирма за мобилни приложения и на пловдивската организация на IT  специалистите Hackafe.  Включен е в..

публикувано на 13.11.15 в 10:23

Галина Лардева гостува в "Молескин"

Галина Лардева ще представи любимата си музика днес в "Молескин".  Галина е пловдивчанка не само по рождение, а и по дух. Тя е доктор по изкуствознание, д оцент по История и теория на изкуството в  Академията за музикално, танцово и изобразително..

публикувано на 23.10.15 в 15:16

Лили Бързева гостува в "Молескин"

В този есенно-зимен мрачен ден ви предлагаме един уютен радио час с предаването "Молескин" и любимата музика на Лили Бързева - PR, организатор на събития, водещ и какво ли още не.  Тя е подготвила шест страхотни песни, не ги пропускайте - днес от 17 часа..

публикувано на 16.10.15 в 16:53

Елианна Лилова гостува в "Молескин"

В седмицата преди голямото откриване на One Dance Week на гости на "Молескин" е директорката на фестивала Елианна Лилова.  Елианна Лилова е културолог и комуникационен специалист. В последните години работи за развиване и разнообразяване на социалния и..

публикувано на 09.10.15 в 16:31

Шоколадиерът Венсан Гайо на гости в „Молескин“

Днес от 17 часа гост в предаването „Молескин“ ще бъде шоколадиерът Венсан Гайо.  Венсан е от Франция, а в България го води любовта. Занимава се с музика, докато с жена му Мария не посещават работилница за правене на шоколад във Франция. Сладкото изкушение..

публикувано на 02.10.15 в 12:23

"Пост-Културна сцена" на Пловдив в Молескин

Никола Николов е правист. Тони Шнитер е експерт по музикален бизнес.  И двамата обичат Пловдив, и двамата еднакво искат да променят родния културен  пейзаж към по-добро.  Заедно дават начало на движението "Пост-Културна Сцена". Откриват на 2-ри..

публикувано на 18.09.15 в 15:22

Певицата Рейчъл Роу представя любимата си музика в „Молескин“

Предаването „Молескин“ по Радио Пловдив продължава да среща слушателите си с някои от лицата на кампанията StayTruePeople , която разказва историите на 10 креативни млади хора. След като в предаването гостува вече оперната певица Мила Михова, сега..

публикувано на 14.08.15 в 11:17

Младата оперна певица Мила Михова на гости в „Молескин“

Мила Михова е блогър, писател, изследовател на социалните мрежи и приложенията за срещи, но преди всичко – оперна певица. Тя е и едно от лицата на кампанията  Stay True People  , разказваща успешните истории на 10 креативни и интересни..

публикувано на 07.08.15 в 10:28