"Елате при нас!" - протестират надзирателите в пловдивския затвор

Около 50 надзиратели от пловдивския затвор, подкрепени от техни колеги от ареста, протестираха мирно пред затвора за час тази сутрин. Подобно на колегите си от страната, те настояват за индексация на заплащането им, което да се изравни с това в МВР,..

публикувано на 07.11.13 в 08:13

Спешно започна санитарна сеч по коритото на Чая

Аварийно прочистване на коритото на река Чая стартира в Асеновград. {audio} Спешните мерки са по разпореждане на кмета Емил Караиванов заради избуялата истинска джунгла в централната градска зона и опасността от наводнения. За акцията от бюджета са..

публикувано на 06.11.13 в 15:20

Извънредна сесия за записите на кмета Тотев още в петък

Съветници от партия НИЕ, ДПС и Атака внесоха искането за извънредна сесия на Общинския съвет на Пловдив. Те настояват кметът Иван Тотев в двуседмичен срок да изготви доклад за „брутално незаконните решения“, които общинската администрация внася в..

публикувано на 06.11.13 в 14:10

Международна конференция за храната и здравето стартира в Пловдив

Пловдив е домакин на двудневна международна конференция под надслов “Храни, технологии и здраве – 2013”. На нея ще бъдат представени 64 доклада в четири направления - Здраве, качество и безопасност на храните, Суровини и материали за хранителната..

публикувано на 07.11.13 в 08:19

Бойко Борисов търчи да вкара на Локо Пд, може би...

Бойко Борисов излиза днес срещу Локомотив Пловдив в първия мач за Купата на България. Двубоят е от 16,30 часа на Лаута и се очаква пристигането на екс-премиера да предизвика сериозен интерес към срещата. Борисов ще е на линия за мача, ако няма някакъв..

публикувано на 07.11.13 в 10:15

В район „Централен” събират разделно вредните технически отпадъци

В район „Централен” започва организирана кампания за разделно събиране на негодни за употреба батерии, акумулатори, отработени масла и излезли от употреба автомобилни гуми. Те ще бъдат събирани в специални контейнери, разделени за всеки вид отпадък..

публикувано на 07.11.13 в 10:25

Двама лекари, причинили смърт на пациентка получиха условни присъди

Пловдивският окръжен съд осъди лекарите Борис Кузманов и Христо Кунчев на по шест месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок за всеки от тях, съобщиха от Съдебната палата. Присъдата е заради немарливо отношение от тяхна страна..

публикувано на 07.11.13 в 11:14

Тържище по фламандски модел ще се строи в община Марица

Напредък отчитат инициаторите на два от проектите, представени през август от експертния съвет към областния управител Венцеслав Каймаканов - строителството на студентски кампус на Аграрния университет и тържище за плодове и зеленчуци на територията..

публикувано на 07.11.13 в 15:17

ГЕРБ и БСП обвинени в договорка за обществени поръчки в полза на Гергов

Извънредната сесия на Пловдивския общински съвет, заради изтеклите записи на кмета Иван Тотев, ще бъде хвърляне на прах в очите на гражданите и порeдица популистки изказвания. Това обявиха от Регионалния съвет на Реформаторския блок. Според..

публикувано на 07.11.13 в 15:24

Пловдив получи официално титлата Европейски град на спорта за 2014

Пловдив бе удостоен с титлата Европейски град на спорта за 2014 година. Това стана на тържествена церемония снощи в Европейския парламент в Брюксел, на която присъстваха над 450 гости от Стария континент. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев получи..

публикувано на 07.11.13 в 15:46