"Медикус, Денто, Галения" се открива в панаира

В Международния панаир в Пловдив в 11.00 часа днес ще бъде открита Международната изложба за медицина, стоматология и фармация "Медикус, Денто, Галения 2013", на която ще бъдат показани нови инструменти, апаратура и изделия за медицината, стоматологията и..

публикувано на 30.10.13 в 08:14

Общо студентско събрание обсъжда протестните действия в ПУ

В окупираната 5-а аудитория на Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски” при закрити врати започна общо студентско събрание, на което се обсъждат следващите стъпки на протестните мерки във ВУЗ-а. Всички присъстващи ще могат да участват в дискусията и..

публикувано на 30.10.13 в 08:12

Скандал на делото срещу 13-те имами в Пазарджишкия окръжен съд

Със скандал започна заседанието по делото срещу 13-те имами в Пазарджишкия окръжен съд. Единият от свидетелите - имамът Сюлейман Челеби, отправи директни обвинения в съдебната зала, че прокуратурата се гаври с мюсюлманската общност в България. {audio}..

публикувано на 30.10.13 в 08:08

НИЕ иска извънредна сесия за "брутално незаконните решения" на Обс

Партия НИЕ започва подписка за свикване на извънредна сесия на пловдивския Общински съвет, на която кметът Иван Тотев да представи доклад за „брутално незаконните решения”, за които говори в изтеклите по медиите записи. Воеводите ще търсят подкрепа сред..

публикувано на 30.10.13 в 11:45

Заловиха крадците на националния флаг от консулството на Германия

Двама души бяха заловени като заподозрени в кражби на знамето от сградата на Почетното консулство на Федерална Република Германия в Пловдив. Националният флаг е бил отнеман два пъти – на 21 септември и на 23 октомври тази година. В хода на..

публикувано на 30.10.13 в 10:34

Пловдивските лекари излизат на протест в Деня на народните будители

Предупредителен протест с искане за адекватен бюджет в здравеопазването за следващата година ще проведат в петък - Ден на будителите, медиците в Пловдив. За решението на Управителния съвет на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз съобщи..

публикувано на 30.10.13 в 11:59

Смолян посрещна тежкоатлетката-шампион от Вроцлав Милка Манева

Кметът на Смолян Николай Мелемов и общинското ръководство посрещнаха тежкоатлетката Милка Манева, която завърши шеста в категория до 63 кг на Световното първенство по вдигане на тежести в полския град Вроцлав. На срещата при кмета присъстваха Костадин..

публикувано на 30.10.13 в 14:52

Карлово се вдигна срещу реституцията на музея Куршум джамия

Подписка срещу връщането на Куршум джамия в Карлово на Главното мюфтийство сартира от днес в града. Решението за връщането на джамията е на Пловдивския окръжен съд по реституционно искане на мюфтийството, което е предоставило нотариален акт от 1923г...

публикувано на 30.10.13 в 15:03

Божидар Носиков от БСП е новият зам. - председател на Обс в Асеновград

Общинският съветник от БСП Божидар Носиков е новият зам.-председател на Общинския съвет в Асеновград. Той бе избран с 18 гласа "за" на днешната сесия на местния парламент. Носиков зае мястото на Маргарита Стоилова, която е депутат в Народното събрание..

публикувано на 30.10.13 в 15:17

"Медикус, Денто, Галения" отново в Пловдив

Висококачествена и достъпна медицинска помощ, прилагане на иновативни методи на лечение и апаратура са основни принципи на Стратегията за развитие на българското здравеопазване през периода 2014-2020 г., за които вече има консенсус на политическо ниво,..

публикувано на 30.10.13 в 15:37