Студентските окупации в столицата и страната продължават

Продължават протестните акции на студентите от няколко висши училища в страната, които настояват за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Вчера Националното представителство на студентските съвети подкрепи протеста, но не и окупацията на..

публикувано на 04.11.13 в 08:38

Обор в село Кърнаре изгаря, подозират умисъл

Умишлен пожар е бил причинен снощи в карловското село Кърнаре. Огънят е избухнал в обор и е унищожил 1 100 бали фураж. Изгорели са и 240 кв. метра от покрива на селскостопанската постройка.

публикувано на 04.11.13 в 11:33

Шофьори се самонараняват заради високи скорости

Трима души са са ранени при катастрофи в Пловдив и областта само през изминалото денонощие. И трите пътни инцидента са станали заради движение с несъобразена скорост – уточняват от полицията. 29-годишен мотоциклетист от Пловдив е настанен в болница..

публикувано на 04.11.13 в 11:24

Бившият директор на "Каучук" в Пазарджик застава пред съда

Окръжният съд в Пазарджик ще гледа дело за присвояване срещу бившия изпълнителен директор на дружество „Каучук” Велко Генчев. Според обвинението, за периода юни - октомври 2006 година в качеството си на длъжностно лице Генчев е присвоил близо 419..

публикувано на 04.11.13 в 09:38

30- милионният заем отива във ВАС

Жалбата на областния управител Венцислав Каймаканов срещу 30 млн. заем, който общината иска да изтегли, е отхвърлена като недопустима от магистратите на Административния съд в Пловдив. {audio} Това съобщи кметът Иван Тотев по повод решение на..

публикувано на 04.11.13 в 11:46

От 7 ноември затварят източното платно на моста до УХТ

Започна пълна реконструкция на най-големия мост над река Марица – този на бул. „Васил Априлов”. Това е първият основен ремонт на съоръжението от неговото построяване преди 35 години. Кметът на Пловдив Иван Тотев даде началото на строително -..

публикувано на 04.11.13 в 12:29

Студентските протести не са проблем на МОН

Студентските протести и контрапротести не са проблем на Министерство на образованието, коментира в Пловдив заместник-министърът Атанаска Тенева. Според нея протестите са въпрос на гражданска позиция от всеки един човек и ведомството няма да работи по..

публикувано на 04.11.13 в 13:02

От БСП зависи свикването на извънредна сесия за Тотевгейт

15 общински съветници досега са подкрепили искането за извънредно заседание на Пловдивския ОбС, инициирано от групата на НИЕ, заради изтеклите в медиите записи на кмета Иван Тотев. За насрочването му по закон са необходими 17 подписа. До момента..

публикувано на 04.11.13 в 13:12

Общината обяви промоция за издаването на разрешителни на такситата

От една на две години се удължава срокът на разрешителното за извършване на таксиметрови услуги в Пловдив, съобщи заместник – кметът Александър Държиков. Така на практика се намалява и размерът на таксата, която до момента беше 160 лева на година...

публикувано на 04.11.13 в 13:38

Тръгна делото срещу екскмета на Куклен и вицето му

Заради използване на СРС-та делото срещу бившия кмет на Куклен Димитър Сотиров стартира при закрити врати в Пловдивския окръжен съд. Той и заместникът му Иван Апостолов са обвинени в злоупотреби с обществено положение. Обвиненията засягат договорите за..

публикувано на 04.11.13 в 13:42